Tyskeres appetit på ferie i danske sommerhuse giver rekord

Antallet af overnatninger i lejede sommerhuse i Danmark har sat rekord i årets første fem måneder

Sommerhuse ved Vesterhavet er normalt populære blandt tyskerne. Her er det Søndervig i Vestjylland. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Sommerhuse ved Vesterhavet er normalt populære blandt tyskerne. Her er det Søndervig i Vestjylland. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Flere tyskere lejer sommerhuse i Danmark, og det har været med til at sætte rekord for antallet af overnatninger i årets første fem måneder.

Samlet var der 5,2 millioner overnatninger i udlejede sommerhuse fra januar til maj.

Det er 116.000 flere end sidste år og samtidig det højeste antal, der er målt, siden Danmarks Statistik begyndte at tælle i 2004. Tallene omfatter overnatninger, der er booket gennem udlejningsbureauer.

Se også: Her åbner Danmarks første røgfri strand

Mere end halvdelen af overnatningerne er fra tyskere, mens danskere står for knap en tredjedel.

Der har været cirka 50.000 flere tyske overnatninger i 2019 sammenlignet med året før, mens de danske er steget med 66.000 i årets løb.

Mindre interesse fra nordmændene
Det har også været lidt mere interesse fra svenskerne, mens der har været færre overnatninger fra nordmænd og hollændere, som også normalt er blandt de hyppigste gæster i danske sommerhuse.

Danmarks Statistik har en vis forsinkelse med sine tal, med forud for sommerferien så der ud til at være godt gang i bookingerne i danske sommerhuse.

Ved udgangen af maj var der booket udlejninger for 364.000 uger i resten af 2019, hvilket er 11 procent mere end året før.

En del af det skyldes, at pinsen i år lå i juni, hvilket har ført til flere udlejninger end ellers.

For perioden fra juli og resten af året er bookingerne ni procent højere end i 2018.

Se også: Flere danskere vælger at holde ferie hjemme i Danmark

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere