Tyvstart skiferien én time væk

Københavnerne kan nu stå på ski i baghaven - de svenske pister har fået sne

Isaberg (Foto: PR)
Isaberg (Foto: PR)

Danmark fik lige snerten af sne mellem jul og nytår, men vi havde ikke meget mere end fundet kælkene frem, før den hvide idyl var væk igen.

Rigtig sne – og gode mængder af den – er dog ikke så langt væk, som man umiddelbart kunne tro. Det sydlige Sverige mærkede nemlig også kulden i juleferien, og den sne, der fulgte, ligger stadig. Det er positivt for danske skientusiaster, for det betyder nemlig, at de svenske skiområder, der ligger tættest på os, er åbnet.

Blandt de områder, der åbner i øjeblikket er Vallåsen, Isaberg, Mullsjö, Ulricehamn og Falköping – som ligger fra under en time til et par timers kørsel fra Danmark.

– Alle sammen kan nås med kort køreafstand og er derfor ideelle som weekend-destinationer for både inkarnerede skientusiaster og familier, der drømmer om en dag eller weekend i sneen, fortæller Anna Kron Boysen, PR-manager hos VisitSweden

Drop leverpostejen og spis som de lokale, når du rejser (Foto: SLR Jester/Flickr) Ferie Rejse-forsæt du SKAL holde i 2015

Vil du på ski, inden den allerede bookede skiferie, er det altså bare at pakke skigrejet og komme afsted. Anna Kron pointerer, at et ski-smut til Sverige er en oplagt mulighed for at pudse formen af inden en længere skiferie eller som forberedelse til ski-debuten:

– De sydlige destinationer, som Isaberg og Falköping, tager imod rigtig mange af de danske førstegangs-skiløbere. Det giver god mening, at man først lige vil prøve af, om skiløb er noget for ungerne, eller én selv for dens sags skyld, siger hun.

Pårørende til passagerer på AirAsia flyet reagerer på tv-billeder. 162 pesoner omkom (Foto: AP) Ferie Missiler, forsvinden og styrt tredobler dødstal

Oven i sneen, der er faldet fra himlen, er områderne blevet krydret med sne fra snekanonerne. Temperaturerne i det svenske har nemlig været lave længe nok til, at det kan betale sig at sætte snekanonerne i arbejde.

0 kommentarer
Vis kommentarer