4 fede storbyer til solorejsen

Storbyferie er ikke kun for kærestepar, familier og grupper på tur – her er fire byer, som er gode til dig, der rejser alene

Flickr/Aurelien Guichard
Flickr/Aurelien Guichard

 

New York

Byen er kendt som 'the city that never sleeps', og er altid fyldt med mennesker uanset tidspunktet på døgnet. Her bliver Palle aldrig alene i verden. Der er meget, du kan give dig til, og tiden går hurtigt, når du besøger byens museer, teatre og hippe byområder.

Det er nemt at klare sig alene, newyorkerne er vant til mange forskellige accenter af det engelske sprog, og så er de både hjælpsomme og imødekommende, det gør alt sammen alenerejsen langt nemmere og mere behagelig.

Se også: Lavprisselskab vil have USA-billetter ned under 500 kroner  

Tbilisi

Foto: Flickr/jagermesh
Foto: Flickr/jagermesh
 

Georgiens hovedstad, Tbilisi, er et oplagt valg, hvis du er både eventyrlysten og går op i gastronomi, for her får man serveret mad og vin i særklasse. Udforsk Georgiens historie ved Narikala–fæstningen og Fredsbroen, og slap af i nogle af de mange grønne områder.

Efter en fredelig revolution i 2003 er byens kriminalitetsrater faldet drastisk og befolkning-ens tillid til politiet er steget fra 10 procent til 88 procent. Du kan derfor sagtens færdes alene i byen, men tænkt over, at pengeautomater og steder med mange mennesker – som i de fleste storbyer – er de steder, hvor lommetyve typisk opererer.

Se også: Besøg Tyrkiets tredjestørste by - som ligger i Tyskland  

Helsinki

Foto: Flickr/Wilson Hui
Foto: Flickr/Wilson Hui
 

Finland er et sikkert og trygt land at rejse rundt i.

Faktisk er landet ifølge Global Peace Index det 6. mest trygge land i verden, så der er ingen grund til at være utryg ved at ture Helsinki rundt på egen hånd.

Påtrængende sælgere er en sjældenhed, så der er også mulighed for at slentre uforstyrret rundt, kun beskæftiget af egne tanker og indtryk af den rolige by.

Den finske hovedstad har både god shopping, velkendt nordisk kultur, museer og hippe caféer, som du kan besøge. Og så ligger byen ikke langt fra Danmark, så det er forholdsvist nemt og hurtigt at komme dertil.

Se også: Nu bliver det billigere at rejse let med SAS  

Setubal

Foto: Flickr/Franc?ois Philipp
Foto: Flickr/Franc?ois Philipp
 

Byen Setubal er en af Portugals mindre storbyer. Den ligger helt ud til kysten i den vestlige del af landet. Her er generelt mindre kriminalitet end København, så tør du bevæge dig alene rundt i vores hovedstad, tør du også her - men husk, at den lave kriminalitet ikke betyder, at du skal søge mod de mørkeste gyder.

Det omkringliggende landskab er bjergfyldt, så får du nok af bylivet, kan du smutte en tur ud i naturen. Byen vrimler med frisk seafood og lokal vin, og strandene er fine, med spejlblankt vand og helt uden bølger. Så rammerne for en tryg storbyferie alene er perfekte i Setubal.

Se også: 10 vilde steder at overnatte  

1 kommentar
Vis kommentarer