4 fede ture i tv-seriernes navn

Fra Gossip Girl til Mad Men: Oplev de hotteste steder i New York og følg i din yndlingsseries fodspor

Selv om alle scener indendøre i ’Mad Men’ er optaget i Los Angeles, så har reklamebureauet Sterling Cooper Draper Price til huse på Sixth Avenue i Time & Life-bygningen i New York. Foto: AP
Selv om alle scener indendøre i ’Mad Men’ er optaget i Los Angeles, så har reklamebureauet Sterling Cooper Draper Price til huse på Sixth Avenue i Time & Life-bygningen i New York. Foto: AP

’Sex and the City’

Ja, det er flere år siden, at serien sluttede, men der er stadig mange fans derude. Og de betaler gladelig 300 kr. for at få en rundtur i Carrie og venindernes univers. Rundturen er med en skuespiller, som i løbet af tre en halv time fører SATC-fans hele 40 forskellige steder hen – fra butikker til barer og fitnesslokaler (Charlottes). Og ja, du får en cosmopolitan, og ja, der vil være mulighed for at svælge i cupcakes.

Advarsel: Denne tur er for hard core-fans, som har styr på deres ’Sex and the City’-afsnit.

Tid: Søndag til torsdag kl. 11, fredag og lørdag kl. 11 og kl. 15.

Læs mere på onlocationtours.com/tour/sex-and-the-city

Gider du ikke at sidde i en bus i over tre timer og følges med en gruppe serie-fans, kan du selv gå i Samantha, Carrie, Charlotte og Mirandas fodspor. På hjemmesiden Free Tours by Foot er der en gratis vandrerute, som vil bringe dig forbi nogle af de mest berømte locations fra serien.

Læs mere på freetoursbyfoot.com/sex-and-the-city-tour-sights-self-guided

 

’Gossip Girl’

Er du til ’Sex and the City’ i en yngre version, er New York smækfyldt med steder, hvor du kan gå ’Gossip Girls’ i bedene. Lettest er det at tage på en guidet bustur, for eksempel med On Location Tours, så du ikke skal traske rundt i hele byen for at se seriens tv-locations.

Den tre timer lange bustur kommer for eksempel forbi Vera Wang-butikken, hvor Blair købte sin brudekjole, Constance Billard School for Girls og The St. Jude School for Boys, hvor seriens hovedpersoner gik i skole, Henri Bendel, hvor Blair og Serena elsker at shoppe, og mange andre steder.

Turen runder naturligvis også New York Palace Hotel, som har dannet ramme om mange optagelser. I serien er bygningen ejet af Chuck Bass, og det var blandt andet her, at Blair og Serena blev genforenet efter Serenas mystiske forsvindingsnummer.

Læs mere på onlocationtours.com/tour/gossip-girl

 

’Friends’

Endnu en udødelig tv-serie, som bliver genudsendt verden over igen og igen. Vennerne fra serien boede i bygningen på hjørnet af Grove og Bedford Streets i Greenwich Village, og hvis du kommer derud, vil du med garanti kunne genkende huset.

Ligesom i ’Friends’ er der en café i stueetagen, men det er ikke Central Perk – alle indendørs optagelser foregik nemlig i Californien. Ja, selv åbningsscenen rundt om springvandet er filmet vestpå – ikke i New York.

 

’Mad Men’

’Mad Men’ med lækre Don Draper og smukke Joan P. Harris foregår i New York, men alle indendørs scener er filmet i Los Angeles. Derfor er det alligevel en sjov tanke, at Sterling Cooper og Don Draper styrede Coopers reklamebureau fra kontorer på Madison Avenue 405. Senere blev bureauet lagt sammen til Sterling Cooper Draper Price, og det har til huse på Sixth Avenue i Time & Life-bygningen.

Hvis du vil se det hotel, Don Draper boede på, da Betty smed ham ud, skal du runde Roosevelt Hotel, der ligger på hjørnet af Madison Avenue og East 45th Street. Uanset, om du er ’Mad Men’-fan eller ej, er det en god ide at besøge hotellet. Dels er det utrolig smukt, dels er der optaget et hav af film her, bl.a. ’Wall Street’, ’Malcolm X’ og ’Men in Black 3’.

Du kan også vælge den dyre – men sjove – løsning: En Mad Men Cocktails Experience Tour. Her handler det om reklamedrengenes barer og natklubber, og der er dresscode for at deltage.

Pris: 910 kr.

Læs mere på madmentour.com

 

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere