4 festlige madfestivaler

I hele Europa kan du opleve madfestivaler, der fejrer gastronomi og madkunst i kombination med musik og fest i gaderne. Festivalerne hylder regioner og landes madtraditioner, og der er noget for enhver smag og til enhver stemning. Her er fem madfestivaler, der er et besøg værd i år

Foto: PR
Foto: PR

Kaffe, kaffe og atter kaffe

Kaffefestivalen London Coffee Festival fejrer den engelske hovedstads pulserende kaffescene med en fire dage lang festival for passionerede kaffedrikkere og baristaer. På festivalen vil der være over 250 kaffe- og gourmetstande med kaffesmagning og demonstrationer fra nogle af verdens bedste baristaer. Derudover vil der også være dj’s, livemusik, kunstudstillinger og kaffecocktails.

I år bliver der desuden første gang afholdt Coffee Master, der er en konkurrence, hvor baristaer fra hele verden konkurrerer om at lave den bedste kaffe. The London Coffee Festival er startskuddet på UK Coffee Week, der begynder 4. maj.

Hvad: Kaffefestival

Hvor: Brick Lane, London, England

Hvornår: 30. april-3. maj 2015

Læs mere på londoncoffeefestival.com

 

Ost i alle afskygninger

Foto: PR
Foto: PR
 

Cheese er en ostefestival i byen Bra i regionen Piemonte i Italien. Festivalen fejrer italiensk ost i alle afskygninger, med både ostemarked, ostesmagning og underholdning. Cheese finder sted hver andet år og er arrangeret af Slow Food-bevægelsen, der har hovedsæde i Bra.

Slow food er en modbevægelse til fastfood-trenden, og den har fokus på at fremme kvalitet i fødevareproduktionen med fokus på lokale traditioner og lokale specialiteter. Det er desuden i nærheden af Bra, at Nebbiolodruen, der bliver til den eftertragtede Barolo-vin, bliver produceret.

Hvad: Ostefestival

Hvor: Bra i Piemonte, Italien

Hvornår: 18.-21. september 2015

Læs mere på cheese.slowfood.it

 

Fejring af årets høst

Foto: PR
Foto: PR
 

Fiestas de La Vendima Riojana er en middelalderlig vinfestival, der finder sted i den historiske vinby Logroño i provinsen La Rioja i det nordlige Spanien. Den seks dage lange vinfestival er en kombination af vinøse udskejelser og helgener. Omdrejningspunktet er fejringen af den græske vingud Bacchus og skytshelgenen Nuestra Señora de Valvanera.

Fejringen sker med traditionelle spanske retter, musik, dans og selvfølgelig masser af spansk vin. Logroño er en af de vigtigste byer på den spanske pilgrimsrute Caminoen og er derfor fuld af traditioner og historie, som bliver endnu tydeligere i festivaldagene, hvor hele byen fester.

Hvad: Vinfestival

Hvor: Logroño, Spanien

Hvornår: 20.-26. september 2015

Læs mere på lariojaturismo.com

 

Fin fransk madlavning

Foto: PR
Foto: PR
 

September står i gastronomiens tegn i hele Frankrig, når folket samles om landets internationalt anerkendte gastronomi og hylder den franske madkunst. Fransk gastronomi har siden 2010 været på Unescos liste over verdenskulturarv, og i 2011 blev den første udgave af madfestivalen, Fête de la Gastronomie, afholdt.

Arrangementer og events finder sted over hele landet, hvor det er muligt at få indsigt i den franske madkunst og smage forskellige lokale specialiteter.

Hvad: Fransk gastronomi

Hvor: Over hele Frankrig

Hvornår: 25.-27. september 2015

Læs mere på fete-gastronomie.fr

2 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere