Annonce:
Annonce:

5 festlige feriedestinationer

Fest og farver: Hvis du er på udkig efter det ultimative rejsemål, hvor du kan slå dig løs med farverige drinks og fest til de sene, lune sommernætter, så er det værd at besøge disse fem festlige feriedestinationer

Arkivfoto: Getty Images
Arkivfoto: Getty Images
Annonce:
Følg Ferie

Mens nogle rejser mod sydens sol for at dase under frodige palmer, hvor ferien udelukkende byder på afslapning i smuk natur, er der andre, der ser ferien som en oplagt mulighed for at kridte danseskoene og få en eksotisk festoplevelse i nye rammer.

Hører du til sidstnævnte kategori, så er der er en række feriedestinationer, der garanterer fest til de sene sommernætter, hvad end du er til dj’s og dans på diskoteker eller shots og sol på strandbarer.

Rundt om i verden vrimler det med rejsemål, hvor festglade folk samles om det primære formål at give den fuld gas på ferien.

Og selv om rejsemålene hovedsageligt tiltrækker et yngre segment, så er der også rig mulighed for, at andre aldersgrupper kan tage del i festlighederne.

Her er Ekstra Bladets fem bud på en ferie med fest og farver.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Ibiza, Spanien

Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Ritzau Scanpix
 

Annonce:

Det kan næppe komme som en overraskelse, at det ikoniske Ibiza rammer listen over festlige feriedestinationer.

Siden 80’erne har øen revolutioneret natklubskulturen, hvor både kendisser og almindelige folk har valfartet dertil - blandt andet for at se verdensberømte djs slå deres folder på storslåede klubscener under diskokuglens skær.

Rejser du hertil, så slå vejen forbi Privilege, som ifølge Guiness er verdens største natklub med plads til 10.000 gæster. Her er der både pool og dansegulv under åben himmel.

Arkivfoto: Stuart Pearce/Getty Images
Arkivfoto: Stuart Pearce/Getty Images
 

Rejser du til Ibiza for at feste, anbefales det at bo i byen San Antonio. Her finder du en række barer og klubber, som jævnligt holder arrangementer - især om sommeren, så det er en god idé at holde sig opdateret på klubbernes hjemmesider.

Der er en strand midt i byen, som ligger i en rolig og beskyttet bugt, hvor du kan kombinere byens elektriske stemning med afslapning.

Annonce:

Leder du efter et sted, hvor du i højere grad kan feste i det fri, så er Playa D'en Bossa - øens længste strand - stedet. Her finder du også den verdensberømte udendørsklub Ushuaïa.

Arkivfoto: Getty Images
Arkivfoto: Getty Images
 

Snyd heller ikke dig selv for at opleve en af de mange fester, der foregår på en båd. Husk, at Ibiza også tiltrækker et velhavende segment, og det sætter sig i prisen. Vær derfor forberedt på, at det ikke er billigt at give en omgang her.

Fakta om Ibiza

 • Ibiza tilhører de baleariske øer, som ligger i Middelhavet, ud for Spaniens kyst. Øen er cirka på størrelse med Bornholm og har omkring 147.000 fastboende indbyggere.

 • Hvert år tiltrækker Ibiza mere end tre millioner turister, som især rejser til øen for at opleve dens berygtede klubscene.

 • Rejser du hertil, bør du dog ikke snyde dig for at opleve Ibizas charmerende gamle bydel, der også kaldes Old Town, som er at finde på Unescos verdensarvsliste.

 • Hovedattraktionen i bydelen er Santa Maria-katedralen fra den 13. århundrede.

 • I perioden mellem juni til september er der typisk 30 grader og høj solskin i dagtimerne.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Kavos, Grækenland

Arkivfoto: Calin Stan/Unsplash
Arkivfoto: Calin Stan/Unsplash
 

Byen Kavos er den sydligste kystby på den græske ø Korfu. Byen har siden 80’erne været et populært rejsemål for festglade turister, og derfor vrimler det med et bredt udvalg af barer og natklubber.

I byens hovedgade festes der natten lang, og festen fortsætter ofte nede på stranden, hvor man kan nyde den smukke solopgang.

Rejer du hertil, bør du ikke gå glip af Buzz Club og Future Club, som er to af de mest velbesøgte steder til at slå sig løs i nattelivet.

Fakta om Kavos

 • Kavos er i høj grad en turistby, og der bor således kun omkring 700 fastboende indbyggere.

 • Rejser du hertil, bør du blandt andet slå dig løs i de mange vandsportsaktiviteter, der udbydes i området.

 • Besøg eksempelvis Water Fun Park, som er en form for oppusteligt vandland, der ligger ude i havet.

 

 

 

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Ayia Napa, Cypern

Arkivfoto: Getty Images
Arkivfoto: Getty Images
 

Annonce:

Hvis turen går til Cypern, og du er på udkig efter en fest, så er Ayia Napa stedet.

Men faktisk også, hvis du er på udkig efter alt muligt andet. Byen byder nemlig både på børnevenlige strande, azurblåt badevand, antikke kulturskatte, storslåede naturoplevelser, gode shoppingmuligheder og et bredt udvalg af klubber, barer samt diskoteker, der nærmest har døgnåbent.

Det betyder også, at Ayia Napa tiltrækker en bred skare af folk i alle aldre. Men det betyder ikke, at man behøver en børnevenlig opførsel, når man slår sig løs i nattelivet.

Arkivfoto: George Lemon/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: George Lemon/Ritzau Scanpix
 

I den centrale del af byen ligger et bilfrit klostertorv, hvor der er et enormt stort udvalg af barer, diskoteker og natklubber, som ligger meget koncentreret, og det er absolut her, man skal opsøge festlighederne.

Den resterende del af byen er rolig, og her kan man trække sig tilbage og nyde ferien på hyggelige restauranter og caféer.

Fakta om Ayia Napa

 • Ayia Napa ligger på den sydøstlige del af Cypern og er en decideret turistby, hvor der kun er lidt over 3000 fastboende indbyggere.

 • Til gengæld flokkes turisterne der især om sommeren.

 • Rejser du hertil, bør du i øvrigt besøge den berømte strand Nissi Beach, som er populær for sine maleriske omgivelser og store udbud af vandsportsaktiviteter.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Cancun, Mexico

Arkivfoto: Israel Leal/AP/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Israel Leal/AP/Ritzau Scanpix
 

Annonce:

Den mexicanske ferieby Cancun er især et yndet og populært rejsemål for festglade, amerikanske collegestuderende.

De rejser som regel dertil for at fejre pausen fra bøgerne under den såkaldte ‘Spring Break’, som typisk finder sted mellem slutningen af marts og midten af april.

Rejser du hertil under ‘Spring Break’, så er der garanteret et vildt festliv, da byen i den periode byder på gigantiske strandfester, boblende skumfester og store klubarrangementer, hvor du kan danse til daggry til elektronisk musik.

Her skal du opleve Inception Music-festivalen, som, ifølge eget udsagn, er det største ‘Spring Break’-arrangement i verden, der foregår i en hel måned.

Arkivfoto: Conor Luddy/Unsplash
Arkivfoto: Conor Luddy/Unsplash
 

Men ligemeget, hvornår du besøger Cancun, er der rig mulighed for at feste natten lang.  Besøg blandt andet Coco Bongo, som er Cancuns absolut mest berømte natklub.

Her er der nærmest hver aften arrangementer og optrædener såsom live band, dragshows og professionelle dansere.

Annonce:

Vær opmærksom på, at du ikke bør drikke dig for sans og samling i Cancun. Byen er nemlig også kendt for også at have en barsk side, hvor kriminalitet som vold og narkosalg er en del af hverdagen.

Derfor bør du bør du selv købe dine drikkevarer i nattelivet og altid holde dem under opsyn, ligesom du ikke bør færdes alene efter mørkets frembrud.

Fakta om Cancun

 • Cancun ligger i Mexicos østligste delstat Quintana Roo – lige ud for Yucatán-halvøens kyst til det Caribiske Hav.

 • Byen er vokset markant inden for de seneste årtier, og der bor nu lige knap 900.000 faste indbyggere i Cancun.

Arkivfoto: Robby McCullough/Unsplash
Arkivfoto: Robby McCullough/Unsplash
 

 • Byen er et berømt turistmål året rundt, da der garanti for sol og varme hele året.

 • Rejser du hertil, bør du desuden tage på en dagstur til en af de paradisøer, der ligger ud for Cancuns kyst.

 • Eksempelvis Isla Contoy, som er nærmest ubeboet. Her finder du laguner med krokodiller og billedskønne strande.

 

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Magaluf, Spanien

Arkivfoto: Emilio Rappold/AP/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Emilio Rappold/AP/Ritzau Scanpix
 

Festbyen Magaluf ligger i det sydvestlige hjørne af solskinsøen Mallorca.

Unge fra hele Europa rejser lystigt til byen for at opleve det legendariske natteliv, men det er især briterne, der rejser hertil, og man skal derfor være beredt på deres festlige gemyt, da de fylder en del.

I Magaluf er der en cirka en kilometer lang gade fyldt med op mod 100 forskellige barer og diskoteker, som strækker sig parallelt med sandstranden.

Her finder du både pubs, cocktailbarer, skumfester og diskoteker med vilde djs og halvnøgne dansere.

Arkivfoto: Peter Hove Olesen
Arkivfoto: Peter Hove Olesen
 

Annonce:

Byens største natklub er den berømte BCM Planet Dance, der har plads til op mod 7000 gæster. Om sommeren kommer der hyppigt verdensberømte djs og spiller her.

Fakta om Magaluf

 • Der bor lidt over 4000 faste indbyggere i Magaluf.

 • Folk rejser hovedsageligt hertil for nattelivet, og det er derfor ikke et anbefalelsesværdigt rejsemål for børnefamilien.

 • Derudover er den lange strandpromenade især et trækplaster for turisterne, da der - foruden de mange barer og klubber - er en masse vandsportsaktiviteter, mange restauranter og gode shoppingmuligheder.


Har du allerede
haft ferie - eller er der alt for længe til? Så er her ikke færre end 27 anbefalinger af de allerbedste streaming-tilbud lige nu!

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: