Oplev fire fede fodboldbyer

Uanset om du er til football, calcio, fútbol eller voetbal er du sikret store oplevelser i disse fire fodboldtossede byer

(Foto: Christian Santi)
(Foto: Christian Santi)

Enhver by med respekt for sig selv har en fodboldklub. De største byer har flere, og hvis du vil have et brag af en fodboldoplevelse på din ferie, går du ikke forkert, hvis du vælger en af disse fire storbyer.

Læs også: Her er verdens dyreste ferierejse

1 London
London er hovedstad i fodboldens eget hjemland, og byen huser hele seks klubber, der spiller i den bedste engelske række, Premier League, og endnu flere i rækkerne under. Eksempelvis giver en fodboldkamp på Emirates Stadion med Arsenal eller på Chelseas hjemmebane, Stamford Bridge, dig en fodboldoplevelse fra allerøverste hylde, og så kan besøget hos obligatoriske turistseværdigheder som Buckingham Palace og Tate Modern, shopping på Oxford Street og turen op i London Eye altid klares bagefter. Hvis du er heldig, falder din ferie i hovedstaden sammen med en landskamp, for på Wembley Stadion i det vestlige London spiller det engelske landshold sine hjemmekampe.

Læs også: 4. juli kan du igen komme ind i hende

2 Milano
Milano har andet at byde på end mode og design, for her hører to klubber hjemme, der tilsammen har vundet den fornemmeste klubturnering i verden, Champions League, tre gange de seneste ti år. AC Milan og Inter Milan kombineret med 85.000 fanatiske tilskuere er lig med fodbold i verdensklasse, og en stemning, du ikke finder andre steder. De to hold deler hjemmebane, så der er garanti for gudsbenådet bold hver eneste weekend. Når du alligevel er i byen, skal du huske at slå et smut forbi den enorme domkirke Duomo, Leonardo da Vincis 'Den Sidste Nadver' på Cenacolo Vinciano-museet og at tage på osetur i Quadrilatero della moda, der er Milanos high-class shoppingdistrikt.

Læs også: Her er påskens sidste solrejser

3 Madrid
I Madrid finder du tre fodboldklubber, der alle hører hjemme i Primera División, der er det ypperste, spansk fodbold har at byde på. Den mest berømte er naturligvis kongeklubben Real Madrid, men også Atlético Madrid og Getafe har hjemme i den spanske hovedstad. I Spanien spilles de fleste fodboldkampe først sent om aftenen, så om dagen har du masser af tid til at udforske Madrids seværdigheder. Gå ikke glip af El Rasto, der er et af Europas største loppemarkeder, museet Thyssen Bornemisza, der bl.a. huser værker af van Gogh og Picasso, og husk nu også at smage på de traditionelle spanske tapas.

Læs også: Kendisbillede på Facebook kostede ham jobbet

4 Amsterdam
Lidt tættere på den danske grænse ligger Hollands hovedstad, Amsterdam. På Amsterdam Arena huserer klubben Ajax, der er en sand danskerkoloni, for hvis du sikrer dig billet til en kamp her, kan du være heldig at se hele seks danskere iklædt Ajax' rød-hvide spilledragt. Her spiller bl.a. landsholdsspillerne Christian Eriksen, Lasse Schöne og Victor Fischer, der ligesom den tidligere landsholdsanfører Christian Poulsen ofte er i startopstillingen. Ud over fodbold med dansk islæt har Amsterdam også andet at byde på. Tag på kanalrundfart og se de mange smukke broer, kanalhuse og husbåde fra vandsiden, tag en guidet tur i byens Red Light District, der med garanti vil give stof til eftertanke, eller fyr den af i Amsterdams farverige natteliv.

Læs også: Safari: Her hersker dyrene

Læs også: Så fedt er miniferie i Sydfrankrig

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere