Danskere er farlige i sneen

Vores tiltro til vores landsmænds evner på ski kan ligge på et meget lille sted

I det meste af Europa lakker skisæsonen mod enden. Og hvis du er en af dem, der ikke er kommet til skade, bør du prise dig lykkelig.

For risikoen er stor. Særligt hvis du står på ski, hvor der er andre danskere.

Det mener vi i hvert fald selv. 25 procent af de danskere, der har deltaget i en undersøgelse foretaget af Epinion for VisitSweden, mener således, at dansker er dansker værst.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er stuntmandens tips til skistøvlelandet

Og det skyldes primært, at vi ikke er vokset op med bjerge og sne på samme med som vore nordiske naboer. Ligeledes er udstyret blevet så godt i dag, at vi bevæger os ud, hvor der er mere farligt.

- Udstyret er så godt i dag, at man med kun få uger i bagagen efterhånden kan bevæge sig rundt på hele bjerget. Det er derfor blevet lettere at køre på de mere udfordrende og farlige steder - offpiste for eksempel.

LÆS OGSÅ:

Se også: Hvorfor ikke kombinere ski og camping?

- Men i år er der faldet rigtig meget sne, og det betyder større lavinefare, og hvis man er en forholdsvis uerfaren skiløber og ikke ved, hvordan man skal reagere, hvis der f.eks. kommer en lavine, så udsætter man sig selv – og måske andre - for en utrolig stor risiko, forklarer Kenneth Bøggild, administrationschef i Danmarks Skiforbund.

Han understreger, at det juridisk set er de officielle færdselsregler fra FIS, der gælder, hvis uheldet skulle være ude på pisterne.

LÆS OGSÅ:

Det er nemt at nyde luksuslivet i Ischgl for dem, der sætter pris på bobler. Her indtager man mere champagne pr. kvadratmeter end noget andet sted i Østrig. (Foto: Turistkontoret Paznaun – Ischgl) Udland Skisnobbernes sneparadis

Sikrest er det at stå på ski i Sverige - i hvert fald hvis man vurderer ud af antallet af tilskadekomne danskere. Og på den anden side af sundet har man da også gjort et aktivt forebyggende arbejde for at gøre pisterne så sikre som muligt.

- Sverige har stor tradition for en aktiv forebyggende indsats mod uheld på pisterne, hvor rigtig mange skidestinationer eksempelvis har sikkerhedspersonale ude i pisterne og oplysende plakater hængende ved lifterne. Derfor er de svenske skidestinationer nogle af de sikreste steder at stå på ski, siger Anna Kron Boysen fra VisitSweden.

Hent også app'en Sikker på ski fra Danmarks Skiforbund og SOS

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere