Pres på hoteller i Rom: Folk vil se ny pave

Paveskiftet får turisterne til at flokkes til Rom

Turister og troende kunne 12. marts fra Peterspladsen se sort røg stige op fra Det Sixtinske Kapel. Det betød, at man endnu ikke har fundet en ny pave. (Foto: AP)
Turister og troende kunne 12. marts fra Peterspladsen se sort røg stige op fra Det Sixtinske Kapel. Det betød, at man endnu ikke har fundet en ny pave. (Foto: AP)

Det vides endnu ikke, hvornår Vatikanet med ordene 'Habemus Papam' kan meddele omverdenen og i særdeleshed klodens 1,2 milliarder katolikker, at en ny pave er fundet.

Tirsdag aften steg der sort røg op fra Det Sixtinske Kapel, hvilket betød, at det på førstedagen af kardinalernes konklave ikke var lykkedes at vælge en ny pave.

Læs også:

Angelo Scola er favorit til at blive ny pave. (Foto: AP) Samfund - 12. mar. 2013 - kl. 17:16 Bookmakere: Italiensk ærkebiskop fører Pave-dysten

Igen i dag er de atter samledes med det ene formål for øje.

Troende fra hele verden har ønsket at være til stede i Rom, når det sker. Det lægger pres på hotellerne i Den Evige Stad.

Der er endnu ikke sat nogen konkret dato for paveudnævnelsen, men angiveligt venter mindst 300.000 at står klar, når den hvide røg stiger op fra skorstenen. Og det er ifølge Mario Vallorosi fra regeringens civile sikkerhedstjeneste en meget konservativt estimat, skriver msnbc.com.

LÆS OGSÅ:

Se også: Var det noget med en Vatication?

I Danmark steg søgningerne på hoteller i Rom på Hotels.com med 73 procent, mens det i det noget mere katolske Italien steg med vanvittige 235 procent i forhold til samme dag sidste år.

Mange hoteller har hævet priserne med cirka 20 procent, og hele turistindustrien i Rom vil sandsynligvis opleve et boost over en længere periode.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere