Fire fede strande i Tyrkiet

Roligt havvand, sand i kilometervis og bjergtagende natur - det arabiske middelhavsland byder på masser af dagdriverliv for hele familien

Kaputas Beach (Foto: June Margory)
Kaputas Beach (Foto: June Margory)

Når du rejser til Tyrkiet, gælder det om at få alle rejsens enkeltdele til at spille sammen. Det rigtige hotel, den rigtige restaurant, de rigtige aktiviteter. Men et af de allervigtigste punkter på listen er stranden. På en solferie i Tyrkiet er stranden nemlig et af de steder, hvor du kommer til at tilbringe en stor del af din tid. Ferie har fundet fire af de smukkeste strande i Tyrkiet.

Læs også: TV: Sådan klipper du negle i rummet

1 - Den fredelige
På den bjergrige vej imellem byerne Kalkan og Kas ligger Kaputas Beach, hvor en kløft pludselig åbner sig ud mod vandet og giver plads til en unik sandstrand.

Kaputas er især for dig, der gerne vil lidt væk fra Tyrkiets mange turistbefolkede badestrande, men da stranden kun kan nås via en lang trappe oppe fra hovedvejen, er der ikke så mange faciliteter på stranden.

Tag derfor selv proviant og en parasol med, hvis du har tænkt dig at blive hele dagen. Du kan komme til stranden med bus fra Kalkan og Kas.

Læs også: Kabinepersonale skal lægge mande-makeup

2- Cleopatras foretrukne
Du kan tage en tur med båd fra Marmaris og besøge Cleopatras Beach på øen Sedir Island. Når du kommer frem, tager det fem minutter at gå igennem en skov af oliventræer, inden du når stranden, som er en af de mest særlige i verden.

Myndighederne gør alt for at beskytte stranden, da den udelukkende består af små strandskaller, og historien fortæller, at selveste Cleopatra brugte stranden til at bade, og at hun fik sejlet skibevis af dette organiske sand fra Egypten til øen. Når du er blevet træt af at bade i det turkise hav, kan du gå på opdagelse i den lille øs ruiner fra oldtiden, der bl.a. tæller et amfiteater.

Læs også: Nu må du tage små knive med i amerikanske fly

3 - Fin for familier
I nærheden af Patara finder du en af de længste og mest uspolerede strande i Tyrkiet – gyldent sand så langt øjet rækker, kun omgivet af natur.

Denne strand er en af de mest populære, Tyrkiet har at byde på, og er derfor overordentligt velbesøgt af turister. Især børnefamilier strømmer til den 18 km lange strand Patara Beach, hvor den op til 300 meter brede sandstrand med lavt vand tilbyder rigeligt med plads til at bygge et hav af sand-slotte. På vej til stranden vil du se ruiner fra oldtiden – dengang Patara var en af Romerrigets vigtigste havne i det vestlige Middelhav.

Læs også: Se hvilke danske hoteller de utro foretrækker

4 - Smukke Ölüdeniz Beach
Direkte oversat betyder Ölüdeniz 'dødt hav', fordi vandet selv i stormvejr er ganske roligt ved denne strand.

Stranden, der også kaldes Den Blå Lagune, er med sin særlige form en af de mest fotograferede langs middelhavskysten, og det er der en grund til.

Vandet ved Ölüdeniz Beach er nemlig kendt for sin ekstremt turkise farve, ligesom også muligheden for paragliding gør stranden til en af verdens absolut mest attraktive strande at tilbringe sin ferie ved.

Læs også: Slovakiets oversete skatte

Læs også: Gode råd til billeje på ferien

1 af 4 Cleopatras Beach (Foto: Drew Naustin)
2 af 4 Patara Beach (Foto: Borya)
3 af 4 Ölüdeniz Beach (Foto: Shar Dalow)
4 af 4 Kaputas Beach (Foto: June Margory)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere