Ferie med slaw i

Parasailing på det turkise hav eller golfspil i landets eksotiske natur - Ferie giver dig gode råd til en aktiv ferie for både vandglade, eventyrlystne og golfglade i feriefavoritten Tyrkiet

(Foto: Falk Lauritsen)
(Foto: Falk Lauritsen)

Danskerne vil have gang i bentøjet, adrenalin i blodet og vind i håret, når de er på ferie.

Sundhedsbølgen, der har skyllet ind over danskernes bevidsthed i løbet af det seneste årti er nemlig også slået ned over rejsevanerne.

Ifølge direktøren i rejsebureauet Falk Lauritsen, Søren Falk Lauritsen, gælder det for flere og flere danske turister, at de ønsker at supplere turen til stranden med en tur op i nærheden af makspulsen.

– Sport og friluftsaktiviteter spiller en stadig større rolle, når danskerne tager på ferie, og vi prioriterer derfor højt, at vores gæster har mulighed for at holde formen ved lige undervejs, siger Søren Falk Lauritsen.

Læs også: TV: Sådan klipper du negle i rummet

Flygter fra vejret
Også hos Amisol Travel mærker de en stigende interesse for fysisk udfoldelse i det varme ferieland.

– Tyrkiet er mest kendt for sol, strand og natteliv, men vi får flere og flere henvendelser og forespørgsler på fysiske aktiviteter. Det er dog oftest lidt uden for sæsonen, at vores gæster tager på deciderede aktiv-rejser, for i højsæsonen vil de fleste helst slappe af og nyde solen, siger Martin Mortensen, der er kunderådgiver i Amisol Travel.

Sommerferien er det tidspunkt på året, hvor absolut flest danskere flygter fra det tvivlsomme danske vejr og søger tilflugt i Tyrkiets åbne sommerarme. Både børnefamilier, kærester og venner, der rejser i flok, vil være sikre på at holde ferie med sol, varme og sandstrand.

Læs også: Kabinepersonale skal lægge mande-makeup

Masser af varme
Temperaturer i nærheden af 40 grader er langtfra sjældne på de tyrkiske breddegrader, og det er derfor vigtigt, at du tænker på dit helbred og drikker rigeligt med vand, når du dyrker idræt.

Ferie har i samarbejde med rejsebureauerne fundet sjove aktiviteter til dig, der gerne vil have sved på panden under din ferie.

Du kan nemlig sagtens holde pulsen oppe i Tyrkiet både på landjorden, i vandet og i luften.

Læs også: Nu må du tage små knive med i amerikanske fly

Til lands
Holdtræning: Skift dine ugentlige stram op- og Zumba-holdtræninger i fitnesscenteret ud med dit hotels ditto under åben himmel og måske endda i poolen. Rigtig mange hoteller i Tyrkiet giver dig mulighed for at holde formen ved lige under opholdet.– Flere af vores hoteller tilbyder boldspil, danseundervisning, forskellige former for holdtræning og ikke mindst aerobic, siger Søren Falk Lauritsen.

Golf: – Fra april til oktober kan du holde både form og teint ved lige under sydens sol på golfbanen, fortæller rejsedirektør Søren Falk Lauritsen fra Falk Lauritsen Rejser.

Tyrkiet er kendt for sine mange gode golfbaner, og specielt er Belek et godt bud, hvis man vil strække stængerne, svinge køllerne og have nogle kilometer i golfskoene på det velplejede græstæppe. Du kan bestille deciderede golf-rejser, hvor du bor på hoteller, der har golfbaner tilknyttet.

Hesteryg: Uanset om der en hestepige eller -dreng gemt dybt i dig, eller om din interesse for heste er åbenbar, er der også noget at hente for dig.

– Har man en drøm om at opleve Tyrkiet fra hesteryg, kan man kaste sig i sadlen og få sig nogle blændende ferieoplevelser i området Dim Cay tæt ved Alanya, fortæller rejsedirektør Søren Falk Lauritsen.Dim Cay er et naturskønt område, hvor du fra hesteryg kan opleve turen langs den smukke flod af samme navn, der spillede en vigtig rolle i Alanyas økonomiske udvikling i 1940'erne. I dag kan du springe af hesten og dyppe fødderne i det kølige flodvand, imens du på en af restauranterne langs floden fylder kropsdepoterne til endnu flere aktiviteter.

Læs også: Se hvilke danske hoteller de utro foretrækker

Til vands
Dykning og snorkling: Især omkring Bodrum, Ölüdeniz, Marmaris og Alanya er der gode forhold for dig, der vil prøve dig selv af som dykker eller anden form for undervandhund. For hvis det ikke er dig at bære dykkerdragt og iltflaske, kan du nøjes med at snorkle. Uanset hvilken form for undervandsaktivitet, du er til, er der rig mulighed for at opleve den farvestrålende verden under havoverfladen.

Rafting: Tyrkiet bugner af floder, hvor der er mulighed for et adrenalinsus. Du kan prøve kræfter med river rafting i floderne Manavgat og Alara i nærheden af Antalya og Alanya, imens Dalaman River i nærheden af Marmaris også indbyder til vandsprøjt og stejle vandfald, der vil kræve et godt samarbejde mellem raftens besætningsmedlemmer. Det er ikke et krav, at man har prøvet river rafting før.

Læs også: Gode råd til billeje på ferien

I luften
Paragliding og parasailing: Du kan også få dig et gevaldigt adrenalinrush, imens du ser Tyrkiet fra oven. I Ölüdeniz ved Fethiye er der gode vilkår for at få et syn, der kun er de færreste forundt. Her får du en af de mest spektakulære panoramaudsigter, du kan forestille dig fra allerførste parket, ud over Ölüdeniz Beach med den blå lagune, den smukke kystlinje, det turkise hav og de mange spredte småøer.

Hvis du hellere vil blive lidt tættere på havoverfladen er der også mulighed for parasailing, hvor du svæver i en slags faldskærm, imens du bliver trukket af sted af en motorbåd.

Læs også: Slovakiets oversete skatte

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere