TV: Fængslet der blev til et luksushotel

Engang måtte du vente i årevis på at komme ud igen, hvis du først var checket ind på Het Arresthuis. Nu kan du sove der en enkelt nat

Det er vel de færreste, der drømmer om at tilbringe natten i et fængsel. Men 'Het Arresthuis' i Holland, der i knap halvandenhundrede år var et af landets mest frygtede arresthuse, er nu blevet til et luksushotel, hvor indestængte mareridt er blevet til søde drømme.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er verdens mindst romantiske hoteller

Tidligere husede fængslet 105 indsatte, men selv om gæsterne stadig sover i cellerne, er der kun 40 værelser fordelt på 24 standardværelser, 12 deluxeværelser og fire suiter.

LÆS OGSÅ:

Se også: På kokain-bar i Bolivia

Alle celler har fladskærms-tv, gratis WiFi og en egen te- og kaffemaskine, mens hotellet råder over et sauna, en økologisk urtehave og et fitnesscenter, hvor der ikke længere kun løftes tungt jern.

LÆS OGSÅ:

Se også: Hotellet er et kloakrør

Fængslet blev åbnet i 1862 og optjente et ry som særdeles hårdt, før det lukkede i 1996 og først genåbnede i 2002. I 2007 blev de sidste fanger dog smidt ud, og man begyndte ombygningen til hotel.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er verdens ti bedste familiehoteller

Blandt de andre fængsler i Europa, der er blevet ombygget til hoteller, finder man Oxford Prison i England, der blev til Malmaison Hotel og Jailhotel Löwengraben i schweiziske Lucerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere