Kør selv-ferier til Italien hitter

Det går rigtig godt for kør selv-rejsebureauerne og især børnefamilierne tager til Italien som aldrig før

(Foto: Dansk Bilferie)
(Foto: Dansk Bilferie)

Hvert år sætter tusindvis af danskere sig ind i bilen og drager til fremmede himmelstrøg mod både nord, syd, øst og vest på kør selv-ferie. Men især Italien er populær, fortæller marketingchef i Dansk Bilferie Lars Lyhne. Han vurderer, at op imod 60 pct. af deres salg af kør selv-ferier går til destinationer i Italien – i særdeleshed Adriaterhavskysten og Gardasøen.

Se også: Din skivoks er fyldt med kemikalier

– Camping er de seneste år blevet én af de mest populære ferieformer, og lige nu er det højsæson for at bestille kør selv-ferier til især Italien, ligesom også antallet af ture til Kroatien er i fremgang. Danskerne går benhårdt efter de bedste campingpladser, og man skal til at bestille nu, hvis man vil sikre sig en plads, siger Lars Lyhne.

Se også: TV: Fremtidens flysæder gør 'monkey class' behagelig

Kør-selv giver frihed
Ifølge Lise Lyck, der er leder af Center for Tourism and Culture Management på CBS, handler det for de kør selv-rejsende om at opnå en større frihed og fleksibilitet, end hvad der kendetegner andre typer rejser som eksempelvis charterrejsen.

– På en kør selv-ferie kan man helt selv disponere over sin tid. Man tilrettelægger selv, hvor længe man vil køre ad gangen, hvornår man holder pause, og hvor man vil hen undervejs. Og når man kommer frem til destinationen, kan man selv vælge, hvad man gerne vil se i lokalområdet og hvornår, og det er den frihed, der gør kør selv-ferien så populær, siger Lise Lyck.

Se også: Nu findes der også lavpristog

Paradis for børnefamilier
Det er et meget bredt udsnit af befolkningen, der vælger kør selv-ferien som rejseform. Det er både direktøren og fabriksarbejderen, børnefamilien og par. Lise Lyck peger på, at det dog især er familier med børn, der foretrækker kør selv-ferien. Og det må siges at kunne mærkes hos Dansk Bilferie, der ifølge Lars Lyhne næsten udelukkende sælger denne type rejse til de danske børnefamilier.

– Børnene synes jo, at campingpladserne er fantastiske, og det samme gør forældrene. Når ungerne har det godt, har forældrene det jo også godt. Campingpladserne er spækket med andre børn, og det bliver som et lille beskyttet univers, hvor de kan lege sammen uden meget opsyn fra forældrene – selv om aftenen, siger Lars Lyhne.

Se også: Bog reddede drengs liv

Derfor holder andre typer af gæster, som f.eks. efterlønnere og par uden børn, sig ofte væk fra de campingpladser, hvor børnene er i overtal. Deres kør selv-ferier ender i stedet ofte i ferieboliger, lejligheder eller små huse.

På en kør selv-ferie kan man selv disponere over sin tid Mange børnefamilier bor i luksustelte med bad, toilet, faste trægulve og køkken på Europas campingpladser.

Se også: Fra støv til kystperle

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere