Hvorfor ikke kombinere ski og camping?

Vi danskere er tilsyneladende vilde med skicamping i Sverige

Vemdalen er et af de skisportsteder i Sverige, hvor man kan campere. Her går direkte snescooterspor fra campingpladsen til pisterne. (Foto: Jocke Lagercrantz/VisitSweden)
Vemdalen er et af de skisportsteder i Sverige, hvor man kan campere. Her går direkte snescooterspor fra campingpladsen til pisterne. (Foto: Jocke Lagercrantz/VisitSweden)

Rejsebranchen elsker nye ord som glamping (glamourcamping), staycation (du bliver hjemme i ferien) og zoning (rejser med flere generationer).

Må vi her på redaktionen foreslå 'scamping'? Det dækker over kombinationen af ski- og campingferie.

Det er således en måde at bytte den ellers så populære skihytte ud med en endnu mere enkel boligform, hvor skigæsten er indlogeret på en campingplads.

LÆS OGSÅ:

Det er nemt at nyde luksuslivet i Ischgl for dem, der sætter pris på bobler. Her indtager man mere champagne pr. kvadratmeter end noget andet sted i Østrig. (Foto: Turistkontoret Paznaun – Ischgl) Udland Skisnobbernes sneparadis

Og vi danskere er som bekendt et folkefærd, der holder overordentligt meget af både camping og skiferier, og således at skicamping også blevet et hit hinsidan. Blandt andet havde skisportsstedet Falköping totalt udsolgt i skolernes vinterferie i uge 7 - og her var det kun danskere, der havde booket sig ind på campingpladsen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Skiferien er for familien - bare ikke svigerfamilien

- Det tyder på, at danskerne synes, det er hyggeligt at bo i campingvogn med sin familie - også om vinteren. Vintercamping er da også en rigtig god måde at være sammen med familien. Man bor tættere end i en almindelig hytte og er ofte også rigtig tæt på naturen. Og ligesom i hytteområderne byder campingpladserne på mange sjove og hyggelige aktiviteter som bordtennis, fællesrum med spil og tv eller udendørs rygende varmt karbad under åben himmel, siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos VisitSweden.

LÆS OGSÅ:

Se også: På ski i vildmarken

Foruden skisport lokker også andre aktiviteter.

- Der er mere actionfyldte aktiviteter som snescooterkørsel, hundeslædekørsel og isfiskeri flere steder. Så uanset, om man vælger hytte eller campingvogn, behøver det ikke kun være skiløbet, der dominerer. Der er noget for alle - og netop i år melder skisportsstederne om helt perfekt vejr og skiføre, så der venter uden tvivl en rigtig god tid for de mange familier og skisportsentusiaster, som har bestilt skiferie til Sverige denne vinter, tilføjer Anna Kron Boysen.

Tre gode steder til skicamping
Falköping Alpin er et mindre skisportssted, som ligger lidt syd for Skaraborgs ‘hovedstad’, Skara, og som hører til blandt de allermest snesikre destinationer i Sydsverige. De seneste år har området faktisk været det allerførste, der har kunnet slå strømmen til på områdets fire lifter. Området er også kendt for sine meget velpræparerede pister og er et rigtig godt alternativ til sine måske mere kendte naboer.

Kläppen har en smukt beliggende campingplads lige ned til Vesterdalselven med 220 elpladser, og alt hvad hjertet begærer. Mange campister vælger at stille deres campingvogn op for hele vintersæsonen, og det er ikke så mærkeligt. Pladsen ligger nemlig med gåafstand til de alpine pister, og 14 km oplyste langrendsspor løber bogstavelig talt udenfor campingvognen, ligesom der findes snescooterspor tæt ved pladsen. Servicebygningen har gulvvarme, bordtennisbord, tv-stue, køkken, spisestue og fællesrum til hygge og brætspil.

Vemdalen, som er et af Sveriges meget traditionelle og populære destinationer, har også en campingplads med 150 elpladser, som er åbent hele året. Der findes snescooterspor, som har direkte forbindelse til et af de tre skiområder i Vemdalen, eller man kan bestille en bus med direkte afgang fra campingpladsen til enten Björnrike, Vemdalskalet og Klövsjö/Storhogna. Hvert sted har sin egen unikke og attraktive profil, og over 50 pister og 30 lifter at fornøje sig med - rigeligt til langt de fleste skiløbere.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere