Turismen boomer i Nordkorea - siger Nordkorea

Et er dog sikkert. Landet modtager flere rejsende end tidligere

Det statslige Air Koryo har endnu ingen direkte rute til København eller Billund. Men hvem ved, hvad der sker i fremtiden? Verdens angiveligt dårligste luftfartsselskab flyver allerede til flere destinationer i Europa. (Foto: AP)
Det statslige Air Koryo har endnu ingen direkte rute til København eller Billund. Men hvem ved, hvad der sker i fremtiden? Verdens angiveligt dårligste luftfartsselskab flyver allerede til flere destinationer i Europa. (Foto: AP)

Lad os starte med det faktuelle. Turismen i Nordkorea er i tydelig stigning. Særligt antallet af europæiske besøgende er vokset siden 2000.

Her er det dog værd at huske, at antallet i begyndelsen var noget nær nul.

Men det kontroversielle styre i det forarmede land taler ikke desto mindre om en enorm succes.

LÆS OGSÅ:

Se også: Udforsk Nordkorea på Google Maps

- Den globale turismepopularitet boomer, siger landets centrale nyhedsbureau, KCNA. Og det er 'den lange række af glorværdige socialistiske målsætninger', man har nået under ledelse af Kim-familien, der har fået turister verden over til at ville besøge Nordkorea.

Man har dog ikke oplyst nogle konkrete tal, der præcis viser, hvor mange turister der er tale om. Men der er vist ingen fare for, at lande som Spanien, Italien og Frankrig skal føle sig truet på popularitetslisten.

LÆS OGSÅ:

Det 105 etager høje Ryugyong Hotel i Nordkoreas hovedstad Pyongyang ventes at åbne næste år. Det skal drives af den tyske Kepminski-hotelkæde. (Foto: AP) Udland - 9. nov. 2012 - kl. 10:03 Her er verdens højeste forladte bygning

- De fleste turister gav positive tilbagemeldinger om deres besøg på internettet og i andre medier - og antallet af rejseruter vokser, lyder det fra KCNA.

Det er dog ikke så ligetil at rejse til Nordkorea, da landets nationale flyselskab, Air Koryo, primært har ruter fra Pyongyang til Kina, Tjekkiet, Ungarn, Malaysia, Rusland, Thailand og Schweiz(!).

Bortset fra Kina, er der ikke ligefrem tale om daglige afgange, og selskabet råder da også blot over 19 passagerfly, der alle stammer fra det tidligere Sovjetunionen. Et af flyene har i øvrigt tidligere tilhørt Cuba, der ikke ligefrem er kendt for sin moderne maskinpark.

Air Koryo er af Skytrax kåret som verdens absolut ringeste flyselskab - langt foran de nærmeste forfølgere som Air Zimbabwe, Bulgaria Air og Ryanair.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er verdens værste flyselskab

Nyhedsbureaet AFP oplyser i øvrigt, at det bestemt ikke er billigt at være turist i Nordkorea, da man har lagt høje afgifter på alt, der sælges til turister - 'lige fra øl til overnatninger'.

LÆS OGSÅ:

Se også: På kummerligt krydstogt med Kim Jong-il

1 af 3 Her en forlystelsespark i Pyongyang. Den emmer af løssluppen morskab.
2 af 3 Turister kan også rejse med krydstogtskibet Mangyongbong, der set med vestlige øjne ikke ligefrem er nogen luksusliner. Læg mærke til det lækre udendørsmøblement, der er udført i ægte plastic. (Foto: AP)
3 af 3 Det statslige Air Koryo har endnu ingen direkte rute til København eller Billund. Men hvem ved, hvad der sker i fremtiden? Verdens angiveligt dårligste luftfartsselskab flyver allerede til flere destinationer i Europa. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere