Så lang er den optimale ferie

Se om du har taget nok ferie - eller måske endda for meget

Otte eller 14 dage er slet ikke nok. Du skal op på 16 dage for at ramme det perfekte antal feriedage. (Foto: Colourbox.com)
Otte eller 14 dage er slet ikke nok. Du skal op på 16 dage for at ramme det perfekte antal feriedage. (Foto: Colourbox.com)
Følg Ferie

Men nogle af os kunne fristes til at svare 'resten af året' på spørgsmålet om, hvor lang den optimale ferie er, så er det faktisk svar 16 dage.

Så når du måske tager på vinterferie i uge syv, så vil du højst sandsynlig stadig står tilbage med et ønske om mere efter hjemkomsten.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af ferieboligportalen SunnyRentals.com blandt 1.190 danskere.

LÆS OGSÅ:

En All Inclusive-gæsts dagbog

Ligeledes antydes det dermed, at folk med mere end tre ugers sommerferie som eksempelvis skole- og gymnasielærere, heller ikke får det optimale ud af ferien, fordi de er alt for lange.

For gennemsnitslængden af den perfekte ferie er altså 16 dage.

LÆS OGSÅ:

Familier skændes efter 25 minutters ferie

Der er dog kønsforskelle. For mens kvinderne kan nøjes med cirka 15 dages ferie, så vil mændene gerne på 18 dages ferie.

- En uge er for lidt for de fleste – uanset køn. Det får vi i hvert fald tit at vide. Men der er naturligvis også forskel på, hvilken ferie man er på. Skal man ligge og dase i en ferieby, så kan syv-otte dage måske være nok for de fleste. Men vil man leje sig ind i et hus eller en lejlighed med eget køkken, måske adgang til pool, egen parkeringsplads og med et nærmiljø, hvor der sker en masse, så kan man jo sagtens få både 14 og 16 dage til at gå.

LÆS OGSÅ:

Kvinder invaderer mændenes kufferter

- Herudover er det ofte billigere at holde de længere ferier, fordi man, i hvert fald når man lejer feriebolig, ofte kan forhandle sig til en bedre pris hos udlejer, fortæller Kim Konstantin Sølbeck fra SunnyRentals.com.

Tilsyneladende er der ikke kun en lille forskel på antallet af optimale feriedage blandt mænd og kvinder. Regionsmæssigt er der også hele syv dages forskel på, hvor mange dage folk fra Region Hovedstaden mener er den optimale ferielængde, og hvor mange dage man i Region Sjælland mener, det er rarest at holde ferie.

LÆS OGSÅ:

Det tager 21 en halv time at nyde ferien

Københavnerne er således gennemsnitligt til 20 dages ferie, mens sjællænderne er til 13 dage.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+