Udforsk Nordkorea på Google Maps

Det hermetisk lukkede land er ikke længere en stor hvid plet. Du kan nu se toglinjer, hospitaler, vejnavne og arbejdslejre

Tidligere var en Google Map-oversigt over Nordkorea et stort mysterie. Men nu har frivillige kartografer tilføjet ikke blot vejnavne og toglinjer til kortet, men også hospitaler, hoteller og arbejdslejre.

LÆS OGSÅ:

Det 105 etager høje Ryugyong Hotel i Nordkoreas hovedstad Pyongyang ventes at åbne næste år. Det skal drives af den tyske Kepminski-hotelkæde. (Foto: AP) Udland - 9. nov. 2012 - kl. 10:03 Her er verdens højeste forladte bygning

- Vi ved godt, at kortet ikke er perfekt. Men en af de spændende ting ved kort er, at verden hele tiden ændrer sig, siger senior product manager ved Google Map Maker, Jayanth Mysore, ifølge Daily Mail.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er verdens værste flyselskab

- At skabe kort er et afgørende første skridt mod at hjælpe mennesker til at samle mere infomation om steder i verden, som de ikke kender.

LÆS OGSÅ:

Se også: Det sjoveste sted i Nordkorea

Landet har indtil for få dage siden været vist som et stort hvidt ingenmandsland på Google Maps, men nu kan du som virtuel turist se, hvor der ligger indkøbscentre, parker og togstationer i hovedstaden Pyongyang.

LÆS OGSÅ:

Se også: Nu vil turister til Nordkorea

Det samme metoder har man brugt med Burma (Myanmar) og Afghanistan, skriver Washington Post.

LÆS OGSÅ:

Se også: På kummerligt krydstogt med Kim Jong-il

Man har blandt andet brugt analoge kort og satellitbilleder, fortæller en frivillig kartograf fra Sydkorea.

0 kommentarer
Vis kommentarer