Annonce:
Annonce:

Krydstogt for begyndere

Hvornår er det bedst at bestille krydstogtrejsen, og hvad skal kufferten indeholde? Ferie guider dig, der rejser på havet for første gang

(Foto: Bella Vista)
(Foto: Bella Vista)
Annonce:
Følg Ferie

Forestil dig at opleve verden fra søsiden og hver dag blive sejlet til nye, eksotiske destinationer, mens du nyder livet på dækket. Sådan foregår en krydstogtferie – og der findes rejser for enhver smag. Også for dig, der aldrig har holdt ferie til søs.

Ferie har samlet en række gode råd til dig, der overvejer en jomfrurejse på havet.

Hvor skal rejsen gå hen?
Først og fremmest skal du overveje, hvornår på året du vil rejse, og om det skal være ren sol- og daseferie, eller om du er mere interesseret i natur- eller kulturoplevelser.

LÆS OGSÅ:

Fem skønne spa-krydstogter

Annonce:

– I sommerperioden er det sæson for at tage på krydstogt i Norden og i Middelhavet. Der går mange rejser fra København til de norske fjorde og Baltikum, og vælger du at rejse fra København, kan du spare en masse penge på fly og hotel. Du kan også vælge at rejse i Middelhavet, men der skal du først ud at flyve, siger Jesper Boas Smidt, som er direktør for rejseselskabet Bella Vista.

Det er heller ikke ligegyldigt, hvornår du bestiller rejsen, for hvis du kan undgå feriernes højsæsoner, er der penge at spare.

TV OGSÅ:

TV: Krydstogtskib skal være verdens største

– Det er bedst at rejse sidst i maj, først i juni eller fra starten af september, i modsætning til i juli og august, hvor alle holder ferie i Europa. På samme måde kan du spare mange penge ved at rejse først i december eller januar i stedet for i juleferien. Hvis du er nødt til at rejse i højsæsonen, er det en god idé at booke tidligt, siger Jesper Boas Smidt.

Rejsens varighed
Det er en god idé at overveje, hvor lang en ferie du foretrækker. Mange krydstogter varer en uge, men der er også nogle, som varer endnu længere. Du bør også tænke over, hvor mange dage du vil have henholdsvis på havet og på land.

LÆS OGSÅ:

Krydstogt er frit valg på alle hylder

Annonce:

– Er du glad for at ligge på dækket ved poolen og nyde solen, kan det måske være fint at tilbringe nogle dage på havet. Nogle ruter har to-tre dage på havet, mens andre kun har én eller slet ingen, så det bør du tjekke på forhånd, siger Claus Jesper Jensen, marketingchef hos rejseselskabet MyCruise.dk og fortsætter:

– Hvis du ikke er så søstærk, skal du måske også undgå en transatlantisk tur, da der er flere chancer for bølgegang, siger han.

Priser
Det er vigtigt at gøre op med dig selv, hvor mange penge du forventer at bruge på ferien. Priserne varierer meget, og det er også forskelligt, hvad de dækker over.

LÆS OGSÅ:

Her er de syv ultimative krydstogter

– Som udgangspunkt er der næsten altid helpension, shows og underholdning med i prisen samt kaffe, te, vand og juice til måltiderne. Men du skal være opmærksom på, om der er drikkepenge med. Ofte er det ikke inkluderet, og så skal du betale yderligere ca. 50 danske kr. pr. voksen i drikkepenge pr. dag og 25 kr. pr. barn, siger Claus Jesper Jensen fra MyCruise.dk

Det er også en god idé at tjekke, om fly og transfer er med i priserne.

Annonce:

– Hvis der ikke er fly med i prisen, er det en god idé at booke det via rejsebureauet. Det er bedst i forhold til rejsegaranti. Hvis du f.eks. ikke når dit fly, er det rejsebureauets ansvar at finde et andet fly. Har du derimod selv booket dit fly, er der ikke noget at gøre, siger Claus Jesper Jensen.

LÆS OGSÅ:

TV: Her er Costa-rederiets nye mastodontskib

Hvis du skal rejse med børn, er det desuden en god idé at undersøge, hvilke selskaber som har børnepriser og rabatter.

Stort eller lille skib
Der kan være fordele og ulemper ved både små og store skibe.

– Med de mindre skibe har du mulighed for at besøge de mindre og mere uspolerede destinationer. Verdens største skibe har derimod kun meget få steder, de kan anløbe, siger Jesper Boas Smidt fra Bella Vista.

LÆS OGSÅ:

Ti skønne minicruises

Til gengæld kan de større skibe byde på mere underholdning og flere aktiviteter.

– Hvis du er til store shows, kasino og bingo skal du klart vælge de store skibe. Hvis du mere er til fred og ro og god mad, skal du vælge et mindre skib. Skibe med op til 5000 passagerer giver naturligvis også længere køer, og det kan tage længere tid at komme af og på skibet, siger Jesper Boas Smidt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: