Suveræne soloferier

Flere og flere rejser på ferie alene, og der er masser af muligheder for skiferie, dykkerferie, vandreferie og solferie, selv om du mangler en rejsemakker

Det behøver hverken at være kedeligt eller angstprovokerende at nyde ferien på egen hånd. Faktisk er der masser af muligheder for fantastiske oplevelser og total afslapning – og altså også for at møde andre alenerejsende. (Modelfoto: Colourbox )
Det behøver hverken at være kedeligt eller angstprovokerende at nyde ferien på egen hånd. Faktisk er der masser af muligheder for fantastiske oplevelser og total afslapning – og altså også for at møde andre alenerejsende. (Modelfoto: Colourbox )

Overvejer du at pakke kufferten og rejse på ferie alene, er du langt fra den eneste. Flere danske rejsebureauer melder om en klar stigning i antallet af danskere, som rejser på ferie uden selskab.

Hos et af Danmarks største rejsebureauer, Apollo Rejser, var solorejser så godt som ikke eksisterende for 10 år siden. I dag sender bureauet flere tusinde gæster af sted om året.

LÆS OGSÅ: Single-camping er et hit

– Tallet er i klar vækst, og vi har på ingen måde set tendensen toppe endnu. Fem til otte procent af vores gæster rejser alene, siger Rikke Koks Andreassen, der er kommunikationschef i Apollo Rejser.

Møder nye mennesker
Nadana Tours er specialister i solorejser og har siden slutningen af 90'erne arrangeret grupperejser for danskere, som ikke har en partner eller ven at rejse med.

I dag sender Nadana Tours mere end 1500 solorejsende på ferie årligt. Og ifølge bureauet er de ikke til at stoppe.

– Antallet har været stigende i alle de år, vi har solgt solorejser, fortæller Michael Rød, der er indehaver af Nadana Tours.

– Når en gruppe singler rejser sammen, har alle den samme lyst til at møde nye mennesker. Det gør solorejserne populære.

LÆS OGSÅ: Her venter ensomme ferie-sild i stimer

Guide til aleneferien

Er man teenager og vil på drukferie eller pensionist og vil på vandretur, er der rigeligt med tilbud til dem, der rejser alene. Men udbuddet skrumper ind, hvis man rejser solo og ikke ønsker at tilbringe ferien på et hotel med forelskede par, skrigende unger eller stangstive teenagere. Derfor har Ekstra Bladet Ferie her samlet gode forslag til, hvordan man som voksen solorejsende får en suveræn ferie.

Storbyferie med guide

Hvis du ønsker insiderviden og selskab på din storbyferie, kan du finde en lokal guide på The Global Greeter Network. Netværket består af mennesker, der er så glade for deres byer, at de gratis viser tilrejsende deres favoritsteder. Det gør de blandt andet i Berlin, Bilbao og New York.

Læs mere på globalgreeternetwork.info

Adventure-rejser

Er du til cykelferie, bjergbestigning eller rejser, hvor du kommer tæt på lokalbefolkningen, så er der gode muligheder for at møde ligesindede singler gennem rejsebureauer som Topas Travel og Nyhavn Rejser. Hos Topas Travel er halvdelen af alle de rejsende singler, og kønsfordelingen er meget lige. På de fysisk hårde ture er gennemsnitsalderen 30-40 år, mens den stiger til ca. 55 år på de mindre krævende destinationer.

Læs mere på topas.dk og nyhavn.dk

Venner i hele verden

Ikke alle er så heldige at have familie eller venner, de kan besøge på rejsen, men du kan få nye internationale venner i netværket CouchSurfing. På hjemmesiden finder du millioner af gæstfri medlemmer i mere end 230 lande. Når du har bestemt dig for, hvor du vil rejse hen, søger du på medlemmer, der bor på din destination. Kontakt dem, du synes ser interessante ud, fortæl om dine rejseplaner og hør, om de kan have dig boende et par dage.

Læs mere på couchsurfing.org

Rejs og date samtidig

Datingsider er også leveringsdygtige i nye rejsekammerater. På Elitedaters kan man tilmelde sig forskellige rejsegrupper, f.eks. 'Dykker- og badeferie', 'Langrendsløberne' og 'Ferier for singler med børn', mens Dating.dk har en event-kalender med blandt andet en all inclusive-rejse til Tyrkiet med afgang 30. september og et single-krydstogt i november. På begge sites kan medlemmerne selv oprette begivenheder.

Læs mere på Dating.dk og Elitedaters.dk

Camping for singleforældre

Er du singlemor eller -far, og har du ikke lyst til at tage ud af landet i skolernes sommerferie, er campingferie en mulighed. Singlecamping.dk har et campingområde på Bryrup Camping nær Silkeborg, som kun er for singler med børn. På singleforældre-netværket Singleplus.dk arrangerer brugerne selv singlecamping – og mange andre typer events i øvrigt.

Læs mere på Singlecamping.dk og Singleplus.dk

Et hotel kun for solorejsende

Når man tager på aleneferie med Ruby Rejser, rydder de et helt hotel til gæsterne. På nogle af singleferierne er du indkvarteret på hotel eller flodbåd, hvor personalet står for rengøring og god mad. På andre afgange er du selv med til at kokkerere, hvilket gør det nemmere for dig og dine medrejsende at bryde isen. Sidstnævnte rejseform gælder også rejsebureauets singleferier med børn, hvor alle hjælper til med rengøring og madlavning. Ruby Rejser arrangerer både skirejser og solferier.

Læs mere på Ruby-rejser.dk

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen