Se hvor julegaverne er billigst

Der er store penge at spare på nogle af de mest populære julegaver

Hvorfor ikke bruge julegaveindkøbene som en undskyldning for at rejse til New York eller San Francisco? (Collage: Jes Roger Petersen/Colourbox.com)
Hvorfor ikke bruge julegaveindkøbene som en undskyldning for at rejse til New York eller San Francisco? (Collage: Jes Roger Petersen/Colourbox.com)

Hvis du skal købe julegaver til rigtig mange mennesker, så er det lige før, din udlandstur er betalt af prisforskellen.

For der er stor forskel på, hvad de samme gaver koster i forskellige lande. Og selv om rigtig mange danskere tager til London i disse dage, så skulle de måske overveje at udskifte den elegante, men også ganske dyre hovedstad med New York.

For en prisundersøgelse i 29 lande foretaget af Hotels.com viser, at der eksempelvis er 450 kroner at spare på et par klassiske Levi's 501 herrejeans i USA sammenlignet med Finland.

LÆS OGSÅ:

Se også: Spar op til 73 procent på udenlandske julegaver

Og Finland er endda sammen med Holland de billigste Europæiske rejsemål i år.

I prisbarometeret har Hotels.com indhentet julegavepriser på bl.a. en iPad 2, et Toshiba LED tv, en Playstation 3, en Barbie prinsessedukke og et par Levi’s 501 jeans. Og på en række af disse julegaver, som også er tilgængelige i alle lande, viser det sig altså, at USA er det billigste sted at foretage julegaveindkøbene.

- Tager man flybilletter, busrejse eller anden transport og udgifter til hotelophold i eksempelvis USA med i sine udregninger, kan det naturligvis sjældent decideret betale sig på bundlinjen at købe julegaverne i udlandet. Men vi ved, at mange danskere hvert år nyder at tage på juleindkøb i storbyer i udlandet, fordi de også får en tur ud af det og nyder den specielle julestemning, der er i den pågældende by, forklarer Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

LÆS OGSÅ:

Se også: Fem flotte julemarkeder

Prisindekset viser samtidig, at danskerne ikke umiddelbart skal satse på at shoppe julegaver i vores skandinaviske nabolande, idet både Norge og Sverige ser ud til at være en anelse dyrere end i Danmark. Mens Finland derimod ligger i den billige ende.

Skal man således købe en iPad 2, en Playstation 3, en Barbie, 'Fifty Shades'-trilogien, alle Harry Potter-bøger, 'Mad Men 5' på dvd og et par Levi’s 501 jeans, skal man rundt regnet slippe små 8.000 kr. i Danmark, mens man skal lægge lige over 8.000 kr. i både Norge og Sverige, men kun cirka 5.700 kr. i USA og cirka 6.500 kr. i Finland.

LÆS OGSÅ:

Se også: Vi køber julegaverne i London

Ser man på de lande, vi typisk tager til på denne tid af året for bl.a. at købe julegaver, så ser det ud til, at Tyskland og Holland er de billigste lande at købe julegaver i, idet priserne her er en anelse billigere end i både England, Sverige, Norge og Frankrig.

1 af 2 
2 af 2 Hvorfor ikke bruge julegaveindkøbene som en undskyldning for at rejse til New York eller San Francisco? (Collage: Jes Roger Petersen/Colourbox.com)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen