Fed kvinde afvist af flyselskaber døde

En stærkt overvægtig kvinde blev nægtet hjemrejse fra udlandet. Hun skulle have besøgt sine læger

Vilma Soltesz og hendes mand i lufthavnen i Prag.
Vilma Soltesz og hendes mand i lufthavnen i Prag.

Det er ikke let at presse sig ned i et flysæde, når man vejer 193 kilo.

Det fik tre flyselskaber til at afvise amerikanske Vilma Soltesz, der sammen med sin mand i september var rejst til deres tidligere hjemland, Ungarn for at besøge familie.

LÆS OGSÅ:

Se også: For fed til at flyve - igen

Udturen fra New York til Budapest med KLM gik problemfrit, da den tunge kvinde købte to sæder til sig selv. Men hjemturen gik derimod ikke som håbet.

- De blev sendt fra flyselskab til flyselskab, og de blev behandlet umenneskeligt, siger familiens advokat til NBC News.

- De havde en forpligtelse til at bringe hende hjem til hendes læge.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er de nye Airbus-sæder til fede rejsende

Hun boardede flyet i Budapest 15. oktober ved hjælp af en Skylift-elevator, men kaptajnen bad dem stige af igen, eftersom flyet ikke havde en forlænger til sikkerhedsbælterne.

Derefter søgte KLM og partnerne Delta og Air France efter løsninger, ligesom også Vilma Soltesz selv prøvede at skaffe billetter hos andre selskaber.

SE OGSÅ:

Fitness-ekspert og personlig stylist Sarchar Leone viser, hvordan man med enkle midler og på kort tid kan holde sig i form på ferien. (Vidcap) Rejsetips - 15. nov. 2012 - kl. 11:59 TV: Få faste former på ferien

Parret kørte i løbet af natten til Prag i håb om, at de kunne komme hjem til USA derfra, men Delta havde kun en plastickørestol, der ikke kunne holde til Vilmas vægt.

Hun døde to dage efter. En amputeret kvinde, der led af både diabetes og nyresvigt.

Nu har familiens advokat sagsøgt alle tre flyselskaber for seks millioner dollar. Han mener, at selskaberne forbrød sig mod Air Carrier Access Act ved ikke at give hans klient den korrekte hjælp, så hun kunne komme hjem og blive behandlet af sine læger. Det var ifølge advokaten skyld i hendes død.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen