Har været i 201 lande uden at flyve

Graham Hughes er verdens mest berejste mand

33-årige Graham Hughes har besøgt alle 193 FN-lande samt lande som Vatikanet, Taiwan, Kosovo, Palæstina og Vestsahara. (Foto: Odyssey Expedition)
33-årige Graham Hughes har besøgt alle 193 FN-lande samt lande som Vatikanet, Taiwan, Kosovo, Palæstina og Vestsahara. (Foto: Odyssey Expedition)

Ja, naturligvis har han også været i Danmark. Graham Hughes har været i alle lande i verden - helt præcis 201 af slagsen.

Og endnu mere imponerende: Den britiske eventyrer har besøgt dem alle uden at sætte sig op i et fly. Det er han den første i verden, der har opnået.

Det har taget den 33-årige liverpudlian 1.426 dage at gennemføre sit forehavende. Han har opbrugt fire pas, ødelagt sit forhold og været i et utal af busser, tog og både, men nu kan han altså kalde sig den mest berejste mand i verden.

Mandag morgen stemplede han således ind i verdens nyeste land, Sydsudan, der bestemt ikke eksisterede, da han forlod England nytårsdag 2009.

LÆS OGSÅ:

Se også: Verdens nyeste land får verdens nyeste lufthavn

Rejsen har i snit kostet ham 10 britiske pund om dagen.

- Den største følelse i dag er taknemmelighed over for hver eneste person over hele verden, der har hjulpet mig med at bringe mig hertil. Ved at give mig et lift, lade mig overnatte på sofaen eller sende mig i den rigtige retning, siger han til Daily Telegraph fra Sydsudans hovedstad, Juba.

- Der har været øjeblikke, hvor jeg kørte på elendige veje på ladet af en forfærdelig lastbil i Cambodia klokken et om morgenen og spurgte mig selv, hvorfor jeg gjorde dette. Men der var hele tiden en grund til at fortsætte.

Og lande som Afghanistan, Irak og Nordkorea var slet ikke svære at komme ind i.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er verdens værste flyselskab

- Man behøver for eksempel slet ikke et visum for at komme ind i Irak. Man går bare over grænsen fra Tyrkiet.

- De sværeste lande var Nauru, Maldiverne og Seychellerne. Øer hvor der også var pirater.

Han sad dog også i fængsel i seks dage i Den Demokratiske Republik Congo, fordi myndighederne troede, han var spion.

LÆS OGSÅ:

Udland - 26. okt. 2012 - kl. 07:24 Var det noget med otte millioner af disse?

Undervejs døde hans storesøster, Nicola, i en alder af 39. Det var lige ved at få ham til at give op, men den kræftsyge kvinde sagde på sit dødsleje, at Graham skulle fortsætte med sin rejse.

- Jeg var virkelig nede. Jeg havde været i 184 lande og havde kun 17 tilbage, og jeg tænkte: 'Hvorfor ikke bare stoppe her'.

Men Graham Hughes fortsatte som bekendt, og vil nu rejse hjem til Liverpool via bus, tog og båd og satser på at være hjemme til jul.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen