Italien og Spanien er bedst til børn

Familier med små poder foretrækker de klassiske middelhavslande, når de skal holde ferie, for her er de lokale glade for turister i alle aldre

Danske børnefamilier foretrækker Italien og Spanien som feriemål. (Foto: Sisse Dupont)
Danske børnefamilier foretrækker Italien og Spanien som feriemål. (Foto: Sisse Dupont)

Solrige dage, gæstfri lokalbefolkning og mad, der smager hele familien, er for mange børnefamilier en vellykket opskrift på en dejlig sommerferie. Det kan turister med børn tilsyneladende få opfyldt i middelhavslande som Spanien og Italien, ifølge en undersøgelse foretaget af FDM. Det er nemlig disse lande, der indtager toppen af listen over danskernes feriefavoritter. I hvert fald, når det kommer til at udpege de mest børnevenlige destinationer. Knap halvdelen af de 2813 adspurgte har peget på støvlelandet og de spanske feriemål som børnefamiliers foretrukne.

– Det spanske vejr og det italienske køkken med pizza og pastaretter er utroligt børnevenligt. Derfor vælger børnefamilierne ofte disse to lande. Derudover er italienerne og spanierne meget glade for børn, siger Jesper Ewald, indkøbs- og produktionschef hos FDM Travel.

TV: Fremtidens fly for børnefamilier

Koreograf og globetrotter Katrine Engberg rejser ofte med manden Timm Vladimir og sønnen Cassius, og hun forstår godt, hvorfor Italien og Spanien er blandt danskernes favoritter. Hun peger blandt andet på gunstige priser på flybilletter, kort rejsetid, billig billeje og børnevenlige seværdigheder som trækplaster for familieferien.

– Der er masser af seværdigheder inden for korte afstande. Også seværdigheder, som børn vil finde sjove, siger hun.

Nabolandene hitter også
Det er imidlertid ikke kun sol og sommer, der gør ferier børnevenlige. Vores nabolande Sverige, Tyskland og Norge er også med i top fem af FDM's undersøgelse. Sverige ligger på andenpladsen og Norge er nr. fire. Samlet set peger 34 pct. på Sverige som familievenlig destination, og det er især de 18-21-årige, der har stemt svensk.

– Mange unge danskere har en eller flere familievenlige skiferier fra Sverige og Norge med i barndomsminderne. Disse oplevelser er helt klart med til at gøre Norge og Sverige mere børnevenlige blandt de unge, siger Jesper Ewald.

LÆS OGSÅ: Thailand hitter hos børnefamilierne

Desuden har svenskerne været gode til at satse på børnefamilier ved at arrangere børnevenlige aktiviteter på f.eks. skisportsstederne. Her kan børnene tage på børnediskotek, synge karaoke eller tage i svømmehallen efter en dag på ski. Særligt Idre Fjäll og Kläppen gør meget ud af børnevenlige skiskoler og aktiviteter for de mindste

– Børnefamilier er vores vigtigste målgruppe, og hvis børnene har det sjovt, så har mor og far det også godt, siger PR manager Anna Kron Boysen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen