Flere bjerggorillaer

Bestanden af de udryddelsestruede bjergorillaer er stigende

Her ses hungorillaen Kampanga med sin seks måneder gamle unge i Rwanda. (Foto: AP)
Her ses hungorillaen Kampanga med sin seks måneder gamle unge i Rwanda. (Foto: AP)

I en verden fuld af triste nyheder, hvor stadig flere dyrearter nærmer sig udryddelse på grund af forurening, krybskytteri og skovrydning, er der faktisk små lyspunkter.

Et af dem er, at bestanden af de særdeles sjældne bjergorillaer i Uganda er stigende.

World Wildlife Fund (WWF) har over de seneste to år registeret en betydelig stigning af de aber, der blev verdenskendt i filmen 'Gorillaer i disen' med Sigourney Weaver i hovedrollen.

SE OGSÅ:

34-årige Inez Gavilanes var tidligere medlem af pigetrioen Sukkerchok, men skriver nu selv musik og børnebøger, ligesom hun er indskrvet på jurastudiet på Københavns Universitet, hvorfra hun har en bachelorgrad. Hun har medvirket i flere tv-programmer herunder '4-Stjerners Middag', 'Zulu Kvæg-ræs' og 'Masterchef. Udland - 1. mar. 2012 - kl. 08:03 Inez viser bæstet frem

I den seneste optælling har man talt 400 bjerggorillaer i den næsten uigennemtrængelige Bwindi-skov og yderligere 480 i Virunga Massif, hvilket giver et samlet antal på cirka 880.

Det er 94 eksemplarer mere end ved optællingen i 2010. Tilgangen skyldes primært bedre drift og beskyttelse af gorillaernes naturlige habitat.

Faren er dog langt fra drevet over for gorillaerne, der stadig kæmper mod skovrydning, sygdomme og fælder.

LÆS OGSÅ:

Se også: Camerouns elefanter dræbes af krybskytter

Gorillaerne er ligeglade med landegrænser, og uheldigvis befinder populationen sig ikke blot i Uganda, men også i Rwanda og DRCongo, hvor man agter at udvinde olie fra undergrunden nær det område, gorillaerne bebor.

Det er muligt mod en ganske betragtelig betaling at besøge området. Kun et begrænset antal besøgende får hvert år lov at komme nær gorillaerne, og en af dem er den danske journalist og forfatter Peter Bejder.

Læs mere om hans oplevelser her:

Det er en silverback (sølvryg), der leder gorillaflokken. Det er ham, der bestemmer, hvor de skal spise, og det er ham, der holder øje med flokken og sørger for sikkerheden. Udland Gorillaer i det grønne

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen