Stewardesser iklæder sig hijab

Stewardesserne hos Egypt Air er for første gang siden 1932 begyndt at iklæde sig det traditionelle muslimske hovedtørklæde

Egyptair - nu med hovedtørklæde.
Egyptair - nu med hovedtørklæde.

Ikke siden EgyptAir blev dannet i 1932 har flyselskabets stewardesser været iklædt det traditionelle muslimske tørklæde, hijab.

Men sidste år begyndte mange af de kabineansatte at plædere for, at de skulle have tilladelse til at bære tørklædet, som de ellers gør det i offentligheden.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ingen alkohol i luftrummet over Saudi-Arabien

Lørdag var så de første stewardesser iklædt hijab under en flyvning fra Cairo til Jeddah i Saudi-Arabien.

Under den tidligere præsident Mubarak, der blev afsat efter folkeoprøret sidste år, var det ikke tilladt at bære tørklæde i statslige institutioner såsom Egyptian Television Network og det nationale flyselskab. Men efter den folkevalgte præsident Mohamed Morsis indtrædelse er det nu tilladt (og påskønnet), at muslimske kvinder bærer den traditionelle hovebeklædning.

LÆS OGSÅ:

Se også: Klager over israelsk baconflyvning

Processen blev fremskyndet af, at stewardesserne i juni strejkede for både at få højere løn og altså tilladelse til at bære tørklæde.

Ud af i alt 900 kvindelige kabineansatte er det angiveligt omkring 250, der vil bære hijab, skriver Sydney Morning Herald.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen