Fra os til jer: Syv feriemål uden julestress

Slip for kravlenisser, bjældeklang og klejner og rejs til julefri destinationer med badestrande, storbyliv og kultur

(Foto: AP)
(Foto: AP)

For mange mennesker er julen nærmest en magisk tid på året. For andre er det et levende helvede, hvor butikkerne alt for længe bugner af julenisser og julemusik. Hvis du allerede lider af juleforstoppelse, så er det måske en god ide at booke dig en rejse væk fra julen.

Ferie har fundet ti anti-juledestinationer til alle dem, der vil slippe for voksne mænd i julemandskostumer og for at få stoppet vaniljekranse i halsen.

LÆS OGSÅ: Her er din guide til julerejsen

Maldiverne

Efter de store ødelæggelser, som tsunamien i 2004 medførte, nyder Maldiverne igen en rivende udvikling og turisterne valfarter til landet, der betragtes som en vaskeægte ferieparadis og besøges af dykkere, soldyrkere såvel som par på bryllupsrejse.

Mere end 99 procent af befolkningen på Maldiverne er muslimer, og den tropiske stemning, der breder sig over de tusindvis af små koraløer, får tankerne langt væk fra alt, hvad der har med jul at gøre. Condor flyver til Maldiverne henover julen. Billetter fås fra 4288 kroner.

Egypten

Sidste års uroligheder i Egypten skræmte en del af turisterne væk, men nu er Egypten igen kommet tilbage på turistkortet. Og Egypten i juletiden er helt perfekt for en julehader, da egypterne er muslimer og derfor ikke fejrer julen.

På grund af de mange skandinaviske turister kan du risikere at støde på et juletræ i hotellets lobby, men salmesang og små nisser bliver der næppe noget af.

Sådan kommer du af sted: Turkish Airline har flybilletter til Sharm El Sheikh og Cairo fra 3000 kroner.

Bali

På Bali er langt de fleste hinduer, og øens befolkning adskiller sig herved fra resten af Indonesien, hvor den overvejende del tilhører Islam. Du vil derfor ikke finde skyggen af jul på Bali. Til gengæld kan du fejre din anti-jul i eksotiske omgivelser med masser af sol, frodige landskaber, der byder på alt fra vulkaner og bjerge til regnskove, rismarker og paradislignende palmestrande.

Brug juledagene i byen Ubud, der tidligere er udnævnt til verdens bedste by af det prestigefyldte rejsemagasin Conde Nest Traveller og her skal man ikke gå glip af et besøg til Wenara Wana, der også er bedre kendt som Monkey Forest. Flybillet. dk sender dig til Bali i juletiden for 8174 kroner.

Marokko

Du vil ikke høre nogen juleklokker klinge i Marrakech i Marokko. Marokkos befolkning er nemlig overvejende muslimsk, og den 24. december passerer, som var det hvilken som helst anden dag. Men vælger du at tilbringe julen i Marrakech, så skal du ikke forvente dig nogen kedelig ferie.

Marrakech er Marokkos fjerde største by, og det store torv Djemaa el Fna siges at være det travleste i hele Afrika.

Her vil duften af eksotiske krydderier, lyden af traditionel marokkansk musik, slangetæmmere, ildslugere og jonglører bringe dig langt væk fra alt, hvad der har med dansk juleflæsk og nisser at gøre.

Adskillige flyselskaber har stadig flybilletter til Marokko.

Du kan få billetter hos Sembo. dk fra 2690 kroner.

Israel

Israel er nok det mest hellige land for kristne. Ifølge Bibelen var det her, Jesus blev født, korsfæstet og genopstod.

Men på trods af det, så er der ikke mange, der fejrer jul i Israel. Kun ca. to procent af Israels befolkning er kristne, mens langt størstedelen i Israel er jøder, der som bekendt ikke fejrer julen. Der findes dog julegudstjenester for de kristne, og i Betlehem og i Den Gamle By i Jerusalem vil man også kunne opleve, at de fejrer Jesu fødsel.

Hos Flybillet. dk finder du billige flybilletter med Pegasus Airlines til Israel fra 1938 kroner.

Indien

Brug din anti-juleferie på at hive stikket ud og lade materialismen blive hjemme. Tag på yogaferie i Indien. Tag for eksempel til Goa-området på den indiske vestkyst. Her kan du ikke undgå at spotte nogle af verdens bedste yogaskoler og komme i kontakt med de indre sjælefred, mens du lader julen og hadet til den blive i Danmark.

Flybillet. dk sælger flybilletter til Goa fra 6439 kroner hen over juletiden.

Tanzania

Egentlig er Tanzania ikke noget anti-juleland, da 40 procent af befolkningen er kristne, men derfor kan du nu alligevel godt slippe langt væk fra julen og alle dens traditioner med en rejse til Tanzania i juletiden.

Glem alt om at lede efter mandlen i risalamanden og tilbring i stedet juleferien med at spotte galoperende gnuer og Zebraer hen over de østafrikanske sletter.

Adskillige flyselskaber har afgange til Tanzania i julen.

Blandt andet Turkisk Airlines, Qatar Airways og Emirates.

Priser fås fra ca. 6000 kroner.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen