Fem fede museer i Washington D.C.

Bliv nyhedsvært for en dag eller test dine evner i spionage og mordgåder blandt Washingtons sjoveste aktiviteter for hele familien

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Washington Monument, Det Hvide Hus og Capitol Hill. Amerikas regeringsby har masser af historiske mindesmærker, men trænger du til et godt grin eller lidt spænding på storbyrejsen til Washington har Ferie udvalgt fem anderledes museer, der kan få smilet frem hos de fleste.

Spring ud som hemmelig agent

I ægte James Bond-stil kan du på The International Spy Museum iklæde dig en falsk personlighed for at løse en udstukket mission. På et øjeblik kan du under dække f.eks. transformere dig til en 44-årig forsikringssælger fra Stutgaard, som rejser til London i fire dage på forretningsrejse. Udstyret med den falske personlighed går du fra rum til rum fyldt med spionsager og historier om de usynlige helte og skurke. 'Fjenden' vil undervejs teste dine evner som agent og spænde ben for, at du kan løse missionen. For eksempel kan fjenden udspørge dig om, hvor længe du vil blive i byen, og hvad du skal der. Så gælder det om at kunne lyve med få sekunders varsel i overensstemmelse med din nye personlighed.

Pris: 20 dollar for voksne, 15 dollar for børn.

www.spymuseum.org

Overtag kommandoen i Apollo 11

- Houston! We have a problem.

Kendskabet til det ydre rum stammer for mange af os fra film og historiske tv-klip. Og så er der dem, der har opfundet flyet, rejst i rummet eller betrådt månen.

Lad dig fascinere af pionerernes udforskning af både himmel og rum på The Smithsonian National Air and Space Museum i Washington.

Her finder du verdens største samling af rum- og flytilbehør. Og du kan betragte Wright flyet 'Spirit of St. Louis' fra 1903, som piloten Charles Lindberg, som den første nogensinde, fløj nonstop over Atlanten i. Du kan også røre ved månesten, se kommandomodulet fra Apollo 11 eller prøve ægte rummad, som oftest kommer i pulver- eller barform. Desuden kan du prøve at flyve en flystimulator, der giver dig fornemmelsen af at svæve mange tusind meter over fast grund.

På The Smithsonian National Air and Space Museums afdeling i Washington kan du opleve flyvningens historiske milepæle og se verdens største samling af fly og rumfartøjer, der tæller Wright-brødrenes fly fra 1903, det første fly i luften, og 'Spirit of St. Louis' fra 1927, det første fly, der fløj over Atlanten. Hvis du vil drømme om endnu længere rejser, kan du beundre kommandomodulet fra Apollo 11, det første bemandede fartøj, der landede på månen, og røre ved en ægte månesten. Og hvis du vil drømmen et skridt nærmere, kan du prøve at spise ægte astronautmad, som indtages i pulverform eller som bar, inden du tager en tur ud i rummet i museets flysimulator, der giver dig fornemmelsen af at svæve mange tusind meter over fast grund.

Pris: Gratis.

www.airandspace.si.edu

Da Kennedy blev dræbt

Newseum i Washington er for turister, der er vilde med nyere historie. Se forsiderne fra aviser fra hele verden, betragt et stykke af Berlinmuren, oplev den tårefremkaldende forsideudstilling fra terrorangrebet den 11. september, eller kig ned i studiet, hvor nyheder fra Washington optages live. Du kan også selv komme foran kameraet som studievært, hvor du læser nyheder op fra en lille skærm, altimens kameraerne kører. Bagefter kan du se din præstation på storskærm. Du kan derudover se samlingen af prisbelønnede pressebilleder eller avisforsiderne, fra da Titanic sank, da Kennedy blev skudt, eller da Obama vandt det amerikanske præsidentvalg for første gang. Nyhedsmuseet er i den grad et besøg værd – alle de store hændelser bliver portrætteret, så det er svært ikke at gå derfra uden en lille klump i halsen og med en følelse af at befinde sig midt i historien.

Pris: Voksne 22 dollar, børn 13 dollar.

www.newseum.org

I fodsporene på CSI

Hvis du er vild med actionfyldte amerikanske krimiserier, er Crime Museum et must-see. Tag på hæsblæsende forbryderjagt i en bilsimulator gennem Washingtons gader. Lær, hvordan CSI opklarer forbrydelser, og skyd på en interaktiv skydebane og opdag, hvordan du håndterer en 9 millimeter. Find din indre detektiv frem og hjælp museet med at opklare, hvem der har stjålet museets ting. Du får løbende udstukket spørgsmål, som du skal forsøge at besvare. Ethvert svar indeholder et nyt spor til at opklare mysteriet – og gør du det godt, får du en præmie for indsatsen.

Pris: Voksne 22 dollar, børn 15 dollar.

www.crimemuseum.org

Hils på præsidenten

Voksmuseet Madame Tussauds har spredt sig til utallige af verdens storbyer – også til Washington D.C. Museet er muligvis det eneste sted, hvor du kan opleve 44 politikere i samme rum uden skænderi, debatter og andet politisk ævl og kævl. Hos Madame Tussaud i Washington kan du nemlig møde samtlige 44 amerikanske præsidenter, trykke dem i hånden og få taget billeder med både nulevende og døde statsledere – de er godt nok i voks, men hvad gør det? Derudover kan du se de livagtige modeller af sportsstjerner, filmstjerner og andre berømtheder.

Pris: 23 dollar, børn 18 dollar

www.madametussauds.com/Washington

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen