Vi er landet i Midgård Lufthavn

Den får ikke for lidt i New Zealands hovedstad, der er på den anden ende forud for premieren på 'Hobbitten'

Gollum rækker ud efter en saftigsød fisk i The Middle of Middle Earth - tidligere kendt som Wellington Airport. (Foto: Wellington Airport)
Gollum rækker ud efter en saftigsød fisk i The Middle of Middle Earth - tidligere kendt som Wellington Airport. (Foto: Wellington Airport)

' This is your captain speaking. We have now landed in The Middle of Middle Earth'.

Sådan kan det meget vel komme til at lyde for passagerer, der lander i Wellington Airport i New Zealands hovedstad.

Den midlertidige omdøbning af lufthavnen er blot et af en lang række Tolkien-tiltag, landets turistmyndigheder har foretaget for at promovere sig selv i forbindelse med verdenspremieren på Peter Jacksons ' Hobbitten', der er en historisk forløber til ' Ringenes Herre'-trilogien, som mildest talt var en gigantisk succes.

LÆS OGSÅ:

Se også: Wellington Hobbit-amok

- Det er stort, det her. Vi håber, at vi vil se en øget turisttilstrømning i de mindst to et halvt år, vi vil køre kampagnen, lyder det fra Gregg Anderson, der er New Zealands kampagneleder i Europa og USA.

Sloganet hedder ' 100% Middle Earth,100% Pure New Zealand', og det skal gøre filmfans opmærksomme på New Zealands mange storslåede landskaber.

- Vores største attraktion er omgivelserne. Disse film tager bare omgivelserne og sætter dem op på en stor skærm og viser dem, når de er bedst.

Turistmyndighederne har opfordret alle i Wellington til at tage del i løjerne, og bedt de handlende om at udsmykke deres butikker, som var det noget fra Tolkien-universet.

Det statslige Air New Zealand har endda, som vi tidligere har skrevet her på sitet, indspillet en morsom sikkerhedsvideo med hobbitter, orker og elverfolk.

SE HER:

Udland - 1. nov. 2012 - kl. 10:16 TV: Hobbitten-film udkommet

Mere end 7,7 millioner har indtil videre set den film på nettet, hvilket er ganske pænt for en type film, som kun de færreste sædvanligvis gider at se i flyet.

24. november præsenterer flyselskabet desuden det første af to Boing 777'ere, der bliver flyvende reklamesøjler for 'Hobbitten'.

I lufthavnen bliver du i øvrigt mødt af en 14 meter høj figur af Gollum, der som de fleste nok husker, spiller en nøglerolle i historien om den dyrbare ring.

'Hobbitten' har verdenspremiere i Wellington 28. november, mens vi danskere må vente indtil 12. december.

1 af 2 Dette skilt på hovedterminalen møder passagerer, der lander i New Zealands hovedstad. (Foto: Wellington Airport)
2 af 2 Gollum rækker ud efter en saftigsød fisk i The Middle of Middle Earth - tidligere kendt som Wellington Airport. (Foto: Wellington Airport)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen