Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Læserrejse: Storbyen på to kontinenter

Få eksotisk basar og imponerende kultur i tyrkiske Istanbul, som ligger lige der, hvor Europa møder Asien

Istanbul i Tyrkiet er byen, hvor øst møder vest, og hvor nutiden møder fortiden. (Foto: Team Benns)
Istanbul i Tyrkiet er byen, hvor øst møder vest, og hvor nutiden møder fortiden. (Foto: Team Benns)

Midtimellem og alligevel sin egen. Sådan er Tyrkiets største by - den moderne og samtidig traditionsrige metropol i skillelinjen mellem Europa og Asien.

Istanbul i Tyrkiet er byen, hvor øst møder vest, og hvor nutiden møder fortiden. At spadsere gennem byens gader er som at vandre i en levende historiefortælling, hvor to kontinenter og tre kulturer blander sig i et farvestrålende virvar. Istanbul er den eneste by i verden, som er beliggende på to kontinenter, og her er både moderne højhuse, finansdistrikt og gågade med internationale kædeforretninger, indkøbscentre og moderne kultur og kunst.

Moskeerne kalder ind til bøn, mens byens tårne og spir leder tankerne hen på 'Tusind og en nats eventyr', og duften af safran, karry og chili sniger sig ind i næseborene. Byen byder på et væld af historiske monumenter og seværdigheder, for den har været hovedstad for både det romerske, byzantinske og osmanniske rige.

Mindeværdige oplevelser
I den europæiske del af byen finder du det gamle centrum, hvor tusinder af års historie stikker frem overalt.

Her kan du opleve den kristelige kirke Hagia Sofia, som blev opført i år 536. Kirken blev imidlertid omdannet til moské af muslimerne i 1453, men der er overleverede effekter fra både kristendommen og islam i Hagia Sofia. Den Blå Moské kommer du også til at besøge, og du skal selvfølgelig også indsnuse stemningen fra Den Store Basar, hvor mænd nyder en kop te og en sportslig eller politisk diskussion ved små borde uden for boderne, som gjaldt det livet selv. Skopudsere står også linet op med deres flotte kasser af messing og gamle klude, der lynhurtigt får beskidte skosnuder til at skinne. Sultanpaladset Topkapi på bakken ved indsejlingen til Det Gyldne Horn er også et must-see på rejsen, imens afslutningen på de fem dage vil være en mindeværdig sejltur på Bospurusstrædet, der geografisk set er skillelinjen mellem Europa og Asien.

Sejladsen bringer dig bl.a. forbi idylliske fiskerlandsbyer et stykke væk fra den hektiske storby, og fra båden kan du nyde historiske Istanbul fra vandsiden.

En rejse for dig
Om aftenen har du mulighed for at opleve ægte tyrkerstemning, hvis du tilmelder dig det særlige arrangement med mavedans, tre-retters middag og levende musik. Den tyrkiske aften koster 490 kr. pr. person.

Du har mulighed for at indsnuse de eksotiske dufte, at bevæge dig mellem to kontinenter og opleve storbyliv fuld af kontraster. Ekstra Bladet har i samarbejde med Team Benns samlet det bedste fra Istanbul i en femdages rejse for læserne med afgang 6. marts 2013. Normalprisen er 6190 kr., men du får den for 5590 kr., hvis du oplyser, at du er læser af Ekstra Bladet, når du booker rejsen.

Tilmeld dig på tlf.: 65 65 65 62 eller på e-mail salg@team-benns.com

1 af 2 Oplev Istanbul fra søsiden. (Foto: Team Benns)
2 af 2 Istanbul i Tyrkiet er byen, hvor øst møder vest, og hvor nutiden møder fortiden. (Foto: Team Benns)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen