Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Mange tusinde til australsk solformørkelse

Myndighederne i Queensland venter op mod 60.000 til sjælden solformørkelse.

Solformørkelse over Yokohama i Japan. (Foto: AP)
Solformørkelse over Yokohama i Japan. (Foto: AP)

Den varer kun godt to minutter, men chancen for at overvære den første solformørkelse i regionen i 1300 år har fået tusindvis af turister til at drage til Queensland i det nordøstlige Australien.

Det magiske øjeblik, hvor månen går foran solen og dækker den helt, vil vare to minutter og fem sekunder.

- Det er noget helt usædvanligt, siger den franske turist Annie Hautefeuille, som adskillige gange er rejst efter solformørkelser og senest har overværet fænomenet i Kina, Island, Libyen og Zimbabwe.

Myndighederne i Queensland venter, at mellem 50.000 og 60.000 mennesker kommer til området for at se solformørkelsen. Nogle skal overvære formørkelsen fra varmluftsballoner, mens andre har lejet særlige både, hvor de vil opholde sig, mens den surrealistiske skumring står på.

- Det er et af de mest imponerende naturfænomener, og flere og flere mennesker bliver opmærksom på det, siger Dick Cijffers, som er direktør for rejsebureauet Journeys Worldwide, der arrangerer særlige solformørkelsesrejser.

I forbindelse med solformørkelsen i Queensland, der finder sted tirsdag aften 21.35 dansk tid, er der arrangeret en festival og et maratonløb.

Lachlan Walker, der leder hotellet Sheraton Mirage i Port Douglas, siger, at mange af de gæster, som han har nu, allerede reserverede værelser for to år siden.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen