Undgå økonomisk ruin når du rejser på ferie

Sådan forsikrer du dig mod skyhøje hospitalsregninger, hvis du bliver syg eller kommer til skade på rejsen

Sørg for at være forsikret, hvis du vil undgå store regninger fra læge og hospitalsbesøg under ferien. (Foto: AP)
Sørg for at være forsikret, hvis du vil undgå store regninger fra læge og hospitalsbesøg under ferien. (Foto: AP)

Ferien til de varme lande kan koste dig dyrt. I hvert fald hvis du ikke har forsikringerne i orden.

Glemmer eller fravælger du rejseforsikringen, står du nemlig selv med det økonomiske ansvar, hvis det går galt i udlandet. Selv mindre skader som et brækket ben kan let løbe op i titusindvis af kroner. Det er ikke ualmindeligt, at en sygeseng på et hospital koster over 10.000 kroner om dagen. Komplicerede skader eller en blodprop på et fjernt rejsemål kan inklusive hjemtransport med ambulancefly koste dig mere end en million kroner, hvis du ikke har forsikringen i orden.

LÆS OGSÅ: Tegn forsikring mod konkurs på din ferie

I forsikringsbranchen skønner man, at op mod 20 procent af danskerne rejser af sted uden at have sat sig ordentligt ind i, om de er dækket, hvis uheldet er ude.

– Der findes ingen officielle undersøgelser af, hvor mange der tager på rejse uden at have en forsikring. Men der er nok en del, der tager af sted uden at have sat sig ordentlig ind i, om de er forsvarligt dækket i forhold til det rejsemål, som de er på vej mod, siger Riccardo Krogh, konsulent i Forsikringsoplysningen.

En ud af 12 bruger forsikringen
Hos Forsikringsoplysningen råder man rejsende til at undersøge, om de eventuelt allerede er dækket af en forsikring via kreditkortet. På den måde er mange faktisk i besiddelse af to rejseforsikringer, idet de fleste med en normal indboforsikring ofte også er dækket igennem denne. Men husk at tjekke, om der også er verdensdækning inkluderet.

På hjemmesiden www.rejseforsikringsmaaler.dk kan du få et godt overblik over stort set alle verdens lande og ved få klik anskaffe dig et overblik over, hvad der forsikringsmæssigt kræves for at rejse dertil. Hjemmesiden giver dig svar på, hvordan den offentlige dækning er, og hvad du bør have derudover.

LÆS OGSÅ: Sådan er du bedst forsikret på pisterne

Hos Gouda Rejseforsikring har man traditionelt være gode til at forsikre unge, der drager ud i verden til eksotiske mål og her vurderer man, at hver 12. i gennemsnit gør brug af rejseforsikringen.

– Det tal dækker over alle henvendelser, som kunderne har i forbindelse med deres rejseforsikring. Det vil sige alt fra en ængstelig forespørgsel omkring symptomer til et alvorligt forløb, hvor en læge på destinationen er involveret, siger Karin Tranberg, Assistancechef hos Gouda.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen