Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Sådan rejser du billigt

To østjyske handelsstuderende rejser billigt rundt i Europa og laver flotte film. Her er deres sparetips - og videoer

Esben North (billedet) rejser så ofte det er muligt rundt i Europa med vennen Andreas Krogh Rasmussen. De drømmer begge om at vinde en jordomrejse for deres flotte videoer fra rejserne. (Vidcap)
Esben North (billedet) rejser så ofte det er muligt rundt i Europa med vennen Andreas Krogh Rasmussen. De drømmer begge om at vinde en jordomrejse for deres flotte videoer fra rejserne. (Vidcap)

Mens mange af deres jævnaldrende rejser til Sunny Beach for at drikke sig en ordentlig kæp i øret og snave med en, der kalder sig Flotte Fyr, så er Esben North og Andreas Krogh Rasmussen vaskeægte globetrottere.

De to drenge, der begge er tredjeårsstuderende på HHX i Kolding samt medarbejdere hos 7-Eleven, har nemlig gjort det til en livsstil at rejse ud i Europa på minimumsbudget og tilmed lave særdeles flotte film fra rejserne.

Vi har før skrevet om, hvordan de rejse til Kroatien og kun brugte 800 kroner per mand - fly, kost og logi inklusive. Og nu har de altså også været i Pisa, Firenze og Monterosso uden at bruge ret mange penge.

SE DRENGENES FLOTTE VIDEO HER.

På trods af, at det nordlige Italien bestemt ikke er kendt som noget billigt område, formåede knægtene dette efterår at foretage hele rejsen for cirka 1.200 kroner per mand.

De rejste med Ryanair til Pisa for blot 700 kroner per returbillet. Diverse togture i Italien kostede dem 200 kroner per næse, mens de formåede at holde madbudgettet nede på 300 kroner.

Overnatningerne klarede de ved såkaldt couchsurfing, hvor gæstfri værter velvilligt stiller en sofa eller en seng til rådighed, og sådanne kan man blandt andet finde på couchsurfing.org.

- Generelt prøvede vi at leve billigt. Vi købte ind og lavede mad hjemme ved vores vært - blandt andet pasta i ægte italiensk stil, fortæller Esben North til ekstrabladet.dk/ferie.

- Vores mål var lidt at rejse anderledes, ikke så meget 'badeferie', men mere at komme tæt på de lokale og ind i deres liv for en stund. Vi kendte ingen af personerne i videoen på forhånd. Det er nogle vi har mødt gennem couchsurfing.com og naturligvis på selve rejsen.

SE OGSÅ:

Udland - 26. okt. 2012 - kl. 13:24 TV: Fire dage i Kroatien for 800 kroner per mand

Han har da også et par gode råd til unge, der brænder for at rejse, men som føler sig begrænset af økonomien.

  • Når man tager ud og rejser så vær åben overfor alle. Så falder man altid i snak med nogle mennesker.
  • Lav en overordnet plan hjemmefra - men tag ellers bare tage tingene, som de kommer.
  • Bedste tip er at rejse billigt, bo ved lokale og opleve ukendte steder, som ikke altid bliver set af turister.

Esben North minder desuden om, at de har tilmeldt videoen en international konkurrence, hvor drengene kan vinde en 'Around-the-world airline ticket', hvis der kommer mange likes på Youtube.

Så synes du, deres video er lige så flot, som vi gør her på redaktionen, så vend da lige tommelfingeren opad og håb på, at de får en rejse for livet.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen