Kat forsvundet i lufthavn

null

Hvert år forsvinder masser af kæledyr i lufthavne verden over. De fleste vender aldrig tilbage til deres ejere. Andre bliver fundet i så medtaget tilstand, at de er nødt til at blive aflivet. (Modelfoto: Colourbox.com)
Hvert år forsvinder masser af kæledyr i lufthavne verden over. De fleste vender aldrig tilbage til deres ejere. Andre bliver fundet i så medtaget tilstand, at de er nødt til at blive aflivet. (Modelfoto: Colourbox.com)

Hvis man vil have bare en lille ide om, hvor vigtige mange amerikanere anser deres husdyr for at være, kan man skrue tiden tilbage til dengang, Jack forsvandt.

Jack var en kat, der sidste år undslap fra sit bur i Terminal 4 i New Yorks JFK-lufthavn. Han blev fundet to måneder efter, da han faldt igennem et loftpanel i toldområdet i Terminal 8. Han var dog så ilde tilredt, at han måtte aflives 12 dage senere.

Jack efterlod sig en sønderknust familie og ikke færre end 24.000 Facebookvenner, der gik i sympatiprotest mod American Airlines, der havde ansvar for dyretransporten til Californien.

LÆS HER:

Se også: Verdensberømt kat død

Nu er katteelskerne faret i flint igen. For denne gang har China Airlines mistet kat ved navn Xiaohwa, der betyder 'Lille blomst'.

Da det bur, hvori Xiaohwa havde foldet sig sammen, skulle inspiceres i sikkerhedskontrollen, blev buret åbnet, og katten undslap, og den lille blomst kom aldrig med China Airlines flight 19 til Taiwan.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her lægger de en rejseplan for dit kæledyr

NBC News var straks på pletten til at rapportere fra sagen om den forsvundne kat, men hverken medieopmærksomhed eller lufthavnspersonalets efterforskning har bragt katten tilbage. Det har nu været forsvundet siden sidste torsdag.

- Jeg er så bekymret over, hvor hun er. Jeg har ringet til lufthavnen hver eneste day for at høre om eftersøgningen, men de beder mig bare om at vente, siger katteejer Iris Yu.

LÆS OGSÅ:

Se også: Flyselskab mistede Nala - nu er hun død

Hun betalte 120 dollar for en billet til sin elskede kat samt flere hundrede dollar ekstra for rejsedokumenter, sundshedsundersøgelser og andre rejseforberedelser, der skulle gøre det muligt at rejse med Xiaohwa.

Facebookgruppen Where is Jack er ikke imponeret over efterforskningens grundighed.

LÆS OGSÅ:

Se også: Killing døde af kulde i flyets lastrum

- Passiv eftersøgning efter mistede katte giver kun sjældent, hvis nogensinde, resultater inden for et tidsrum, hvor katten ikke har taget alvorlig sundhedsskade, siger grundlægger af gruppen, Mary Beth Melcior, til NBC News.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen