Her de de bedste steder at rejse til i 2013

Lonely Planet har netop offentliggjort listen for de bedste rejsemål i 2013

San Francisco er jo ikke ligefrem nogen ukendt destination. Men det er alligevel den mest interessante storby at rejse til næste år, mener Lonely Planet. (Foto: Colourbox.com)
San Francisco er jo ikke ligefrem nogen ukendt destination. Men det er alligevel den mest interessante storby at rejse til næste år, mener Lonely Planet. (Foto: Colourbox.com)

Hvor skal du rejse hen næste år?

Det har man en række gode bud på hos Lonely Planet, der er verdens absolut største rejsebrand med millioner af solgte guidebøger bag sig.

På toppen af den årlige liste over de ti byer, man bare bør besøge i 2013, finder man således San Francisco i Californien.

LÆS OGSÅ:

Se også: Lonely Planet elsker hundeprutter

Rigtig mange danskere har da allerede besøgt byen, der var beatforfatternes himmerige, og hvor sommeren '68 blev til The Summer of Love.

Og fra både guldmedalje og Golden Gate Broen går vi til en europæisk sølvmedalje, hvor tusindsvis af turister indtil i år (hvor hashsalg blev ulovligt for turister) nød 'Silver Haze'-marihuana og sejlede på kanalerne. Amsterdam er således ifølge Lonely Planet en nødvendighed næste år efterfulgt af Hyderabad i det cenrtrale Indien.

Når det gælder hele lande, så er Sri Lanka ikke til at komme uden om, mener man hos guidegiganten. Antallet af udenlandske turister har været i stærk stigning, siden borgerkrigen blev afsluttet, og så er det et af de lande i verden, hvor man får mest for pengene.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er de bedste rejseapplikationer til mobilen

På en lettere overraskende andenplads kommer Montenegro, der altså fortjener sin status på grund af landets naturlige skønhed og de glamourøse strandresorts.

Om det er Gangnam Style, der har gjort forskellen, skal vi ikke sige. Men Seoul-bydelen bør i hvert fald være en del af pensum, hvis du vælger at rejse til Sydkorea, der er nummer tre på listen.

Mest interessante region er Korsika, mens 'mest værdi for pengene'-listen toppes af Rio. Interessant nok efterfulgt af Göteborg. Her lyder forklaringen, at man i den næststørste svenske by faktisk kan spise ganske billigt, og at der er masser af seværdigheder og banebrydende kunst. ' Og som om det ikke var nok, så kan du tage færger rundt i den smukke, bilfri skærgård, der blot er et sporvognsstop væk fra bykernen. Kort fortalt er dette alt det Skandinavien, du kan få for pengene,' lyder det.

LÆS OGSÅ:

Se også: Rygsækturister blev milliardærer

Lonely Planet forklarer listen med, at 'den ikke er baseret på, hvor folk allerede rejser hen (såsom New York, London og Paris), men på, hvor redaktionen synes, folk bør rejse hen i 2013, siger talsmand for Lonely Planet, Adam Bennett.

Og Lonely Planets netchef Tom Hall, der selv har bidraget til bogen, tilføjer:

- Det er nogle fantastiske europæiske rejsemål, der er kommet på listen i år. På trods af den økonomiske krise i Europa, så tildeler vi stadig den globale turismeskala et ordentligt nyreslag, og det afspejler vores Best in Travel 2013. Europas enorme forskelligheder i forhold til kultur, mad, historie og landskabsvariationer, gør det til et virkelig givende sted at rejse.

1 af 3 
2 af 3 Sri Lanka er ifølge Lonely Planet det mest interessante land at rejse til næste år. Foruden lækker mad er der masser af lækre strande. (Foto: AP)
3 af 3 San Francisco er jo ikke ligefrem nogen ukendt destination. Men det er alligevel den mest interessante storby at rejse til næste år, mener Lonely Planet. (Foto: Colourbox.com)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen