Vi bliver fede i ferien

Er du en af dem, der bliver tungere i ferietiden?

Vi er ekstra syndige i den søde ferietid. Og det sætter sig ofte på sidebenene. (Foto: Colourbox.com)
Vi er ekstra syndige i den søde ferietid. Og det sætter sig ofte på sidebenene. (Foto: Colourbox.com)

Ferietiden er fed. I bogstaveligste forstand. For en undersøgelse foretaget af Falk Lauritsen Rejser viser, at hver tredje feriegæst tager gennemsnitligt to kilo på under ferien.

Det skyldes givetvis, at man giver sig selv lov til at nyde livet lidt mere ved at spise lidt større portioner samt drikke mere alkohol end i hverdagen.

Værst står det til for de ikke helt så unge generationer i alderen 46-65 år, der tager mest på under rejsen. Og det er typisk mellem to og tre kilo.

Den procentvise fordeling mellem kønnene viser, at næsten lige mange mænd og kvinder tager på i ferien, men hvor de fleste kvinder begrænser vægtforøgelsen til omkring et kilo, tager en større andel af mændene to eller tre kilo på i løbet af ferien.

LÆS OGSÅ:

Se også: Kulinarisk på kanarisk

74 procent af mændene drikker mere vin på ferien, mens det samme gør sig gældende for 68 procent af kvinderne.

Tre ud af fire adspurgte mænd drikker også mere øl end normalt, mens andelen af kvinder, der drikker mere øl end til daglig, ligger på 46 procent. Ligeledes bliver der også drukket mere sodavand og spist federe mad på ferien. Knap halvdelen svarer således, at de spiser mere fed mad på ferien, end de gør til daglig.

Der er dog også en del, der faktisk bevæger sig mere på ferien end derhjemme. 38 procent af de adspurgte angiver, at er mere aktive på ferien end normalt, og kun 23 er mindre aktive end de er til daglig.

LÆS OGSÅ:

Se også: Prost! Tyske ølhaver bliver 200 år

I en kommentar til undersøgelsen siger Falk Lauritsen Rejsers Salgs- og marketingsdirektør Søren Buchbjerg:

- Det kommer nok ikke helt bag på mig, at mange tager på i ferien, hvor man jo for alvor har tid til at nyde livet sammen med ens nærmeste. Har man tendens til at tage på, kan man måske søge trøst i, at Middelhavslandene jo heldigvis også bugner af lækre, sunde, friske og fedtfattige råvarer - det behøver således ikke være friturestegte blæksprutter alt sammen.

Søren Buchbjerg peger også på, at det at rejse jo i høj grad også handler om oplevelser - og hvad enten man er til traveture i naturen eller på udkig efter kulturoplevelser har det en positivt afsmittende virkning at holde sig i gang. Også på badevægten.

Plejer du at tage på i ferien?

Se resultat

Plejer du at tage på i ferien?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen