Thailand trækker i turisterne

Danskernes asiatiske favoritdestination har for alvor bidt sig fast i de rød-hvide ferierejsende, og mange besøger det gæstfrie land mere end en enkelt gang

Det skønne klima og de flotte strande tiltrækker tusindvis af danskere til thailandske feriemål hvert eneste år. (Foto: Erik Sahlin)
Det skønne klima og de flotte strande tiltrækker tusindvis af danskere til thailandske feriemål hvert eneste år. (Foto: Erik Sahlin)

Phuket og Krabi har for alvor sat sig på danskernes ferieuger. Omkring 160.000 af Thailands 19 millioner besøgende i 2011 var danskere. En stor del af dem var gengangere, altså personer, som flere gange tidligere havde besøgt Thailand. Det viser en undersøgelse udført af rejseselskabet Star Tour.

– 58 procent af dem, der vælger Krabi denne vinter, har været i Thailand tre eller flere gange før. Vi kan se på vores salgstal, at de, der har været i Thailand tidligere, nu også søger andre steder hen end Phuket, specielt til Krabi og områderne deromkring, fortæller Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

LÆS OGSÅ: Det tænder vi på ved Thailand

Thailand har været i konstant fremgang blandt danskerne de sidste ti år, og der er flere årsager til, at turister vender tilbage år efter år. Ifølge Star Tours undersøgelse er den smilende thailandske befolkning grunden til, at 78 procent af danskerne vælger at returnere, og de fordelagtige priser i landet har betydning for 75 procent. Det kan de genkende hos Bravo Tours.

– Der er simpelthen så mange gode grunde til at rejse til Thailand. Der er selvfølgelig strandene og varmen, men også både folket, klimaet, maden og priserne trækker gæster tilbage til landet. Jeg har aldrig hørt et negativt ord fra nogle af vores rejsende til Thailand, og derfor kommer de igen, fortæller Bent Bernardi Sørensen, informationschef hos Bravo Tours.

Danskerne strømmer til
Den asiatiske feriedestination har været i konstant fremgang blandt danskerne de sidste ti år. I 2011 besøgte omkring 19 milllioner feriehungrende gæster landet. Det er det største antal nogensinde og en stigning på omkring 20 procent i forhold til året før. Og det på trods af, at Thailand i oktober og november 2011 oplevede voldsomme oversvømmelser, der påvirkede turismen negativt og særligt skræmte turisterne væk i december, som ellers normalt er det tidspunkt, hvor mange rejser til landet.

LÆS OGSÅ: Jul i Thailand for 20. gang

Kortere ferier
Den høje stigning blandt besøgende betyder selvfølgelig også, at der kommer nye gæster til, som ikke har tidligere erfaring med Thailand. Fra 2003-2007 steg antallet af danskere, der besøgte Thailand med ti-tyve procent om året. Den markante stigning er dog aftaget en smule de sidste fire sæsoner, hvor den danske besøgsprocent kun er steget med syv procent, og den gennemsnitlige ferielængde er faldet fra 16 til 13 dage. Men intet tyder på, at Thailand er blevet umoderne.

– Jeg tror aldrig, at rejserne til Thailand forsvinder. Det er den mest populære vinterdestination, og alt, som vi kan få fingrene i, kan vi også sælge. Rejserne er udsolgt op til et halvt år før afrejse, fortæller Bent Bernardi Sørensen.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.