Vil du også til Sydafrika?

Du er i så fald langt fra den eneste. Turister flokkes til Afrikas sydspids, der trods den globale nedtur har stor stigning i antal besøgende

Blandt de mest populære attraktioner i Sydafrika er naturligvis de guidede safariture i blandt andet Kruger National Park. (Foto: Colourbox.com)
Blandt de mest populære attraktioner i Sydafrika er naturligvis de guidede safariture i blandt andet Kruger National Park. (Foto: Colourbox.com)

Det internationale fodboldforbund FIFA har fået en del kritik for, at man efter at have tildelt et land et værtsskab i verdensmesterskabet i fodbold, blot glemmer alt om det, når slutrunden er afsluttet, og efterlader det med store regninger, tomme betonkolosser og ubrugelig infrasrtuktur.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er verdens ti bedste vinhoteller

Men faktisk er det slet ikke gået så galt for Sydafrika, der i en øredøvende vuvuzelalarm lagde græstæpper til, da Spanien hentede landets første VM-titel.

SE OGSÅ:

Se den flotte video fra Sydafrika i artiklens top. (Vidcap) Rejsetips - 29. dec. 2011 - kl. 14:26 TV: Når næsehorn flyver

For selv om mange stadioner stadig står tomme, så satte VM virkelig Sydafrike på verdenskortet, og turismen er eksploderet. I det første halvår af 2012 besøgte således 4,4 millioner turister Afrikas sydligste land. Det er en stigning på 10,5 procent i forhold til samme periode i 2011. Og blandt oversøiske rejsende, der typisk lægger mange penge, var tallet helt oppe på 17,1 procent.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er de syv ultimative krydstogter

De fleste andre lande har fået en nedgang i oversøiske gæster, efter den globale krise ramte hårdt over det meste af verden.

LÆS OGSÅ:

Se også: Krybskytte dræbt af bøffel

Særligt Kinesere, Indere og Brasilianere er blandt de nye besøgende.

Det viser desuden vigtigheden af direkte flyvninger, da South African Airways i denne periode åbnede direkte ruter mellem Johannesburg og Beijing i juni.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er verdens syv naturlige underværker

Blandt de mest populære attraktioner i Sydafrika er safariparkerne, hvor man kan se 'The Big Five' - løver, næsehorn, leoparder, elefanter og vandbøfler. Og så naturligvis Cape Town og vinområderne i byens udkant samt hvalsafarier.

SE OGSÅ:

34-årige Inez Gavilanes var tidligere medlem af pigetrioen Sukkerchok, men skriver nu selv musik og børnebøger, ligesom hun er indskrvet på jurastudiet på Københavns Universitet, hvorfra hun har en bachelorgrad. Hun har medvirket i flere tv-programmer herunder '4-Stjerners Middag', 'Zulu Kvæg-ræs' og 'Masterchef. Udland - 1. mar. 2012 - kl. 08:03 Inez viser bæstet frem

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen