Spøgelseslufthavn går til filmen

Den nybyggede milliardlufthavn Ciudad Real lukkede endeligt i maj. Men nu omdanner filminstruktøren Pedro Almodovar det forladte område til et filmset

Instruktøren sammen med altid underskønne Penélope Cruz, der har medvirket i flere af hans film. Blandt andre 'Volver', 'Alt om min mor' og 'Brudte favntag'. (Foto: AP)
Instruktøren sammen med altid underskønne Penélope Cruz, der har medvirket i flere af hans film. Blandt andre 'Volver', 'Alt om min mor' og 'Brudte favntag'. (Foto: AP)

Ciudad Real-lufthavnen blev bygget som en privat udfordrer til den mægtige statsejede Barajas-lufthavn i Madrid små 200 kilometer syd for hovedstaden.

Men allerede efter tre år måtte den lukke som en tydelig konsekvens af Spaniens økonomiske krise. Det var ganske enkelt for få fly, og på lufthavnens hjemmeside bliver man nu mødt af et skilt, hvorpå der står 'DESACTIVADO', hvilket næppe kalder på en oversættelse.

Det kostede mere end en milliard euro af bygge Ciudad Real, der siden det sidste kommercielle fly forlod landingsbanen i december 2011, har stået som et kostbart monument over landets spiraliserende nedtur, der har sendt ungdomsarbejdsløsheden op på mere end 40 procent.

LÆS OGSÅ:

Se også: Spaniens små juveler

Ciudad Real var tilmed også døbt Don Quixote Airport opkaldt efter regionens smågale, men modige fiktionshelt, der blandt andet kæmpede mod møllevinger i det forblæste land. Om det var ham, der fik nedsablet flyvemaskinernes propeller, skal være op til den enkelte at vurdere, men for at blive i fiktionens verden har filminstruktøren Pedro Almodovar nu heldigvis fundet noget at bruge lufthavnen til.

LÆS OGSÅ:

Se også: Verdens muntreste antinarko-kampagne

Således skal en prisvindende spanier med en forkærlighed for historier om stærke kvinder og transseksuelle dreje en komedie, hvor blandt andre Penélope Cruz og Antonio Banderas får små roller, hvor de skal spille sig selv.

Han har ladet opføre et modelfly i fuld størrelse på landingsbanen nær terminalbygningen, og i filmen foretages der en nødlanding netop her.

LÆS OGSÅ:

Se også: Madmekka i Madrid

Filmen har fået titlen 'Amantes Pasajeros', der er et ordspil, idet Amantes betyder 'elskende' og pasajeros både 'passagerer' og 'kortvarig' eller 'forbigående'.

Almodovar, der blev født i Ciudad Real i regionen Castilla La Mancha, fik selv ideen om at bruge lufthavnen som filmset til sin komedie.

LÆS OGSÅ:

Se også: Det bliver dyrere at flyve til Spanien

1 af 2 Lufthavnen tidligere kendt som Aeropuerto Don Quijote ligger øde hen. Men nu har Pedro Almodovar givet den nyt liv. (Foto: AP)
2 af 2 Instruktøren sammen med altid underskønne Penélope Cruz, der har medvirket i flere af hans film. Blandt andre 'Volver', 'Alt om min mor' og 'Brudte favntag'. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer