Den danske charter-diarré fortsætter

Rasende chartergæster anklager Scanway/Tyrkiet Eksperten for at ignorere diarre-epidemi på hotel i badebyen Alanya

Peter Jensen har fået ødelagt ferien, efter at konen måtte indlægges og sønnen også fik diarre (Privatfoto)
Peter Jensen har fået ødelagt ferien, efter at konen måtte indlægges og sønnen også fik diarre (Privatfoto)

Ved du noget? Send os et tip på sms/mms 1224 (alm. telefontakst) eller på mailen 1224@eb.dk.

En ond maveinfektion med diarré og opkast gør lige nu liver surt for massevis af danske chartergæster, der i øjeblikket befinder sig på Aqua Resort i Alanya i Tyrkiet.

Men Scanway/Tyrkiet Eksperten, som har sendt de mange danskere af sted, nægter ifølge chartergæsterne at anerkende, at de betalende gæster får ødelagt deres ferie af uhumske forhold på hotellet.

Og det er på trods af, at 30 danskere har skrevet under på, at en eller flere personer på deres værelse har været ramt af enten diarre, opkast eller feber.

En af dem, der indirekte har været berørt af det, er Peter Jensen, 46-årig maskinarbejder fra Strandby i Nordjylland.

– Der hersker kaos hernede. Der er så mange, der er syge, siger han.

En af dem, der har været ramt, er hans kone.

– Vi havde kun været her i to dage, da min kone blev syg med diarré og opkast og måtte indlægges. Hun var rigtig dårlig og havde også en lav puls. Nu er hun på penicillin og udskrevet igen, men det har ødelagt vores ferie, siger Peter Jensen.

Også deres søn på 16 år har haft diarré, og Peter Jensen fortæller desuden, at i hvert fald ni danskere har været indlagt på hospitalet.

LÆS OGSÅ:

Se også: Diarréudbrud på danskerhotel: Loke indlagt

Ifølge Peter Jensen anerkender guiden dernede ikke epidemiens omfang.

– Guiden tager os ikke alvorligt. De bliver ved med at påstå, at der ikke er noget problem. Der kommer helt sikkert til at ligge en klage på Tyrkiet Ekspertens bord, så snart vi kommer hjem, siger Peter Jensen, der har betalt 15.300 kroner for deres all inclusive-ferie til Alanya for tre personer

En anden familie, Ekstra Bladet har talt med, fortæller, at tre ud af fire medlemmer i familien har været ramt, og sent fredag aften kunne ekstrabladet.dk, skrive om Mazen Youssef, som fortalte, at både hans kæreste og hendes seksårige søn, Loke, var indlagt på et nærliggende hospital.

– Det er den værste ferie, jeg nogen sinde har haft, siger Mazen Youssef til Ekstra Bladet.

Efter at ekstrabladet.dk sent fredag aften skrev, om de mange diarré-tilfælde, er der kommet adskillige henvendelser både fra nuværende og tidligere gæster, som fortæller om beskidt service ved buffeten, en elendig og uhumsk buffet og maveinfektioner som følge af et ophold på Aqua Resort i Alanaya. Både under selve ferien og efter at de kom hjem.

Gæsterne, som ekstrabladet.dk har talt med, tør kun gætte på, hvor maveinfektionen kommer fra. Men et bud er fra beskidte glas, tallerkener, knive og gafler. Et andet bud er direkte fra buffeten, hvor maden ifølge gæsterne bliver genbrugt, selv om den har stået fremme i to timer.

KONFRONTATION MED SCANWAY/TYRKIET EKSPERTEN

Salgsdirektør i Scanway/Tyrkiet Eksperten Deniz Jensen forstår dog ikke chartergæsternes påstand om, at der skulle være en diarre-epidemi.

– Seks har kontaktet lægen, og to har fået konstateret diarre. Det er de oplysninger, vi har. Så hvis der er flere, så undrer jeg mig over, at de ikke har henvendt sig, siger han.

– Men de har jo netop henvendt sig til jeres guide, men uden at få respons...

– Det mener jeg ikke er rigtigt. Det må være nogle få, der har haft problemer, og så har de fået nogle andre med på galejen.

– Hvis alt ved chartergæsternes rejse var i skønneste orden, hotellet fint, og kun få havde maveonde, ville de så henvende sig til os for at fortælle om maveonder og uhygiejniske forhold på hotellet?

– Det er normalt, at chartergæster, der drikker vandet i Tyrkiet, kan få diarre. Men at der pludselig skulle være 30, der er blevet syge, det kan jeg ikke forestille mig. Så ville vi have hørt om det. Vi tester både buffet og vandet i poolen, og tallene ser fine ud, siger Deniz Jensen.

– Vi får ellers mange henvendelser, så der er noget, der ikke stemmer... lyver gæsterne?

– Det ved jeg ikke. Men jeg genkender ikke, at så mange skulle være syge.

– Igen –hvis nu alt var i orden, så fik vi vel ikke så mange forskellige henvendelser fra folk, der er blevet syge af at bo og spise på hotellet.

– Jeg har kigget på statistikken, og vi får altså ikke flere klager på det her hotel end på andre. Og når der er 250 gæster som nu, kan det ikke undgås, at der er nogle, som får dårlig mave, lyder det fra Deniz Jensen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen