Vi køber rejsen i sidste øjeblik

Kun hver tiende bestiller sommerrejsen fem måneder før afrejse. Og tallet er endda dobbelt så lavt, når det gælder vinterrejsen

Er du en af dem, der bestiller vinterferien, før du overhovedet er taget hjem fra sommerferie, så hører du til mindretallet. (Foto: Colourbox.com)
Er du en af dem, der bestiller vinterferien, før du overhovedet er taget hjem fra sommerferie, så hører du til mindretallet. (Foto: Colourbox.com)

Er du en af dem, der bestiller sommer- eller vinterrejsen i god tid - fem seks måneder før afrejse? Så hører du til det absolutte mindretal.

For en landsdækkende undersøgelse foretaget af Apollo viser, at kun hver tiende booker sommerrejsen så lang tid før afrejse - og langt færre når det gælder vinterferien.

LÆS OGSÅ:

Se også: Snup en billig solferie i august

11 procent af de adspurgte siger eksempelvis, at de typisk booker deres vinterferie et par uger før afrejse, mens 17 procent angiver, at de typisk booker vinterferien en til to måneder i forvejen. Kun fem procent af respondenterne booker vinterferien i rigtig god tid, altså fem-seks måneder i forvejen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Oplev fantastiske Petra

Men mest ideelt for den rejsende er det imidlertid at booke ferien hos et rejseselskab i rigtig god tid og faktisk ligeså snart rejseselskabet åbner op for respektivt sommer- og vintersalg, mener kommunikationschef hos Apollo, Rikke Koks Andreasen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Kulinarisk på kanarisk

- På den måde sikrer man sig, at man får det rejsemål og netop det hotel, man helst vil have, hvad enten det skal være familievenligt eller et parhotel, tæt til strand eller by, luksus eller budget, og nøjagtigt med de faciliteter, man har brug for, eksempelvis sport og aktiviteter. De bedste ting ryger først, og det ser vi som en helt fast bestanddel ved begyndelsen til hver ny sæson, lyder det.

LÆS OGSÅ:

Se også: Hvor er svinet og sangriaen?

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at de seneste år har vist, at priserne på identiske rejseprodukter stiger frem mod skolernes sommerferie frem for at falde - og ligeledes frem mod uge 42, jul/nytår, uge syv og påskeugen. Det ville faktisk også være nemmere for rejsebranchen at tilbyde den rette mængde af rejser på hylderne, hvis bookingbilledet var klarere på et tidligere tidspunkt, og denne sommer endte rejsebranchen i Danmark eksempelvis med at have for få pladser i skolernes sommerferie, tilføjer Rikke Koks Andreassen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Besøg bindegale og dragende Dubai

Det harmonerer således ikke nødvendigvis med, at 36 procent angiver, at de først booker sent for at spare penge. Dog svarer 29 procent, at de booker deres ferie med kort varsel, fordi de først beslutter sig i sidste øjeblik, mens 22 procent angiver, at den skal bookes sent for at kunne koordinere med familie og venner.

LÆS OGSÅ:

Se også: Kretas køkkenhave

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen