Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Velkommen til folkefest

Fra på fredag fejrer mennesker fra hele verden sig selv og hinanden ved De Olympiske Lege i London. Her er fem tilbud til dig, hvis du har brug for en lidt anderledes oplevelse i den engelske hovedstad

Fra på fredag forvandler London sig til en stor fest, og du kan sagtens deltage, selv om du ikke har billet til OL. (Foto: AP/Martin Rickett)
Fra på fredag forvandler London sig til en stor fest, og du kan sagtens deltage, selv om du ikke har billet til OL. (Foto: AP/Martin Rickett)

Usain Bolt, Caroline Wozniacki. Verdensstjernerne nærmest falder over hinanden i London fra 27. juli, hvor OL nummer 30 bliver tændt med en kæmpe fest på det olympiske stadion.

Legene bliver selvfølgelig oplevet bedst helt tæt på atleterne på diverse stadioner i London og omegn. Men OL er meget mere end sport – det er sammenhold på tværs af grænser, det er fest og hygge med hinanden.

Ekstra Bladet Ferie giver dig her fem muligheder for at nyde London, De Olympiske Lege og alt muligt ind imellem.

Go' fornøjelse.

Næsten som at være der selv

Nogle sportsgrene er mere populære end andre. For eksempel taler sandsynligheden for, at du ikke kommer til at se mændenes 100 meter sprint live på det olympiske stadion.

Frygt ej! På fem udvalgte steder i London – og i 20 byer over hele Storbritannien – bliver sportsbegivenhederne sendt live på storskærm.

I London kan du besøge Potters Fields, Victoria Park, Woolwich, Waltham Forest og Hyde Park. I Hyde Park får du fornøjelsen af både den største skærm i Storbritannien og også koncerter. Bortset fra første og sidste dag af OL vil det være gratis at besøge Hyde Park.

Læs mere her: london2012.com/join-in/live-sites

Lidt på den kulturelle

Puha, de dersens sportsfolk minder jo om en flok gale gallere, der er faldet i gryden med trylledrik som børn: De kan jo ikke sidde stille. Det giver sved på panden bare at kigge på dem!

London 2012 kommer til at byde på fabelagtig sport, men bliver du lidt træt af at sammenligne din begyndende dunk med Usain Bolts krop (der tiltrækker kvinder som myrer til honning), kan du nyde kunst i verdensklasse over hele London.

Frem til 9. september, hvor De Paralympiske Lege slutter, udstiller kunstnere fra hele verden i den engelske hovedstad. London 2012 Festival indeholder alt fra dans over film til musik, hvor du for eksempel kan opleve den engelske multimusiker Damon Albarn (forsanger i Blur og Gorillaz) fremføre sin seneste opera, 'Dr. Dee' (foto).

Læs mere her: festival.london2012.com

Plask!

London og Themsen hører uløseligt sammen. Siden romerne grundlagde byen i år 43, har floden fungeret som hurtigste vej ud i verden – ud i imperiet. Senest hyldede det britiske folk dronning Elizabeth ved en storslået ceremoni, hvor op mod 1000 både med mennesker fra hele det britiske imperium sejlede rundt på Themsen.

Du kan gøre det samme, altså tage en tur på den legendariske flod. Flere tilbyder kajakture af varierende længde på både selve Themsen og i Londons kanaler.

– Men bliver jeg ikke våd? vil nogle sikkert indvende.

Til det er svaret, at du selvfølgelig bliver våd, men oplevelsen – at se Londons historiske bygninger fra en anden vinkel og med røven i vandskorpen, bogstavelig talt – er uovertruffen.

Læs mere her: londonkayaktours.co.uk

Mød de lokale

De Olympiske Lege bliver for mange en lang fest. Intet galt i det, tværtimod. Men hvorfor feste på de sædvanlige vandhuller omkring Piccadilly Circus, der sikkert alligevel er proppet med John og Jane fra USA?

PledgeBank er en hjemmeside, hvor folk kan sætte gang i deres egne gadefester i London-forstaden Barnet. De lokale er selv hovedarrangører, men kommunen hjælper med forsikringer, lukning af veje og andre mere eller mindre komplicerede, logistiske helvedesspørgsmål.

På nuværende tidspunkt har ti veje lagt billet ind på at fejre, at hele verden kommer til London. Skål!

Læs mere her: pledgebank.barnet.gov.uk

Træk stikket ud

– Du er nødt til at skrive om pubben White Horse i Fulham, udbrød min aldrende kollega, da han hørte om herværende artikel.

Han så drømmende forbi mig.

– Det er sådan et sted, hvor du kommer søndag eftermiddag og slapper af med din avis. Øllen er fremragende, og de serverer også fra lokale mikrobryggerier.

Ølkortet er med 135 flaskeøl og en masse øl på fad da også imponerende. Samtidig bliver meget af pubbens mad også lavet på øl. Kort og godt – himlen for en ølfeinschmecker.

P.S. Min kollega sidder stadig i staver, mens han tænker på al den dejlige humle!

Læs mere her: whitehorsesw6.com

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen