Efter ferien kommer fortrydelsen

Ubeskyttet sex, utrokab og alt for mange penge sløset væk er blandt de mest fortrudte feriehandlinger

Sol, strand og alkohol øger risikoen for utroskab og ubeskyttet sex. Og særligt kvinder fortryder bagefter. (Foto: Colourbox.com)
Sol, strand og alkohol øger risikoen for utroskab og ubeskyttet sex. Og særligt kvinder fortryder bagefter. (Foto: Colourbox.com)

Ferien er fantastisk. Men når det igen bliver hverdag, forvandles den fantastiske ferie ofte til forfærdelige tømmermænd.

Det viser en norsk undersøgelse foretaget af TNS Gallup for Europæiske Rejseforsikring.

Og den helt store synder er alkohol, der får os til at handle på måder, som vi aldrig eller ville gøre. Således svarer 80 procent af de adspurgte, at de i snit drikker to-tre øl eller en halv flaske vin hver dag på udlandsrejsen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Hvor rejser de utro hen?

Og hver femte af disse angrer noget, de har foretaget sig under indflydelse af alkohol på rejsen, skriver norske Nettavisen.

Mænd fortryder mere end kvinder. Men mest angerfulde er singler og nybagte forældre.

LÆS OGSÅ:

Se også: Danske singler vil helst have nordmænd

Og den 'værste' handling er ifølge undersøgelsen ubeskyttet sex. Det fortryder 38 procent af kvinderne, mens tallet for mændenes vedkommende er nede på 23 procent.

LÆS OGSÅ:

Se også: Fem engangsknald på ferien

Det kan jo (u)passende kombineres med utroskab, der får 13 procent af de angerfulde nordmænd til at skamme sig. Ud af det samlede antal adspurgte var seks procent utro - ligeligt fordelt på alder og køn.

LÆS OGSÅ:

Se også: Check ind på skilsmissehotellet

Også penge er et centralt emne. For halvdelen fortryder, at de har brugt for mange af dem på udlandsrejsen. 60 procent af mændene fortryder, mens det er tilfældet for 38 procent af kvinderne.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ferien skal da bruges på affæren

Hver femte mand, af dem der fortryder noget, skammer sig i øvrigt over at have kørt promillekørsel.

- Det er meget bekymrende, og vi ved, at det ofte kan få store konsekvenser. Mange føler sig friere i udlandet og tilpasser sig hurtigt landets praksis. Det betyder, at mange kører knallert og motorcykel uden hjelm og andet sikkerhedsudstyr - gerne efter et par øl, siger den norske direktør i Europæiske Rejseforsikring, Harald S. Hollerud, til Nettavisen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen