Her er Europas mest besøgte turisattraktioner

Se om du kan gætte rækkefølgen. Vi kunne ikke ... men vi kan afsløre, at Frankrig er stærkt repræsenteret på listen

Her er tre af Europas mest besøgt attraktioner. Kan du se hvilke? (Foto: Jes Roger Petersen/AP)
Her er tre af Europas mest besøgt attraktioner. Kan du se hvilke? (Foto: Jes Roger Petersen/AP)

Troede du, at Eiffeltårnet i Paris eller måske Colossæum i Rom var de mest besøgte turistattraktioner i Europa, så tager du grundigt fejl.

De ligger faktisk langt nede på listen, viser en opgørelse fra msnbc.com. For mange af de mest berømte steder i Europa må vige pladsen for et sted, der for nogle er et shoppingmæssigt paradis og for andre virkeliggørelsen af et mareridt indeholdende falske Guccitasker, tyrkiske lire og sød te.

1. Nummer et på listen er således Den store bazar i Istanbul med 15 millioner årlige besøgende. Her kan du købe alt fra ægte tæpper, til kopitasker, vandpiber og magiske lamper. Der er usandsynligt mange handlende og ditto varer ligesom lydniveauet er højt, og du kan godt få brug for at hvile dig efter et besøg, hvor du vil have fået ikke så få personlige tilbud i form af et 'special price for you, my friend'.

LÆS OGSÅ:

Se også: Tag et bap af Istanbul

2.Notre Dame i Paris tiltrak sidste år knap 13,7 millioner gæster. Og mon ikke den kan klare mange millioner flere? Den har i hvert fald overlevet ikke så få angreb, siden den stod færdig i 1345.

LÆS OGSÅ:

Se også: Stadig byernes by

3.Disneyland Park i Frankrig åbnede i 1992. Forlystelsesparken ligger 40 minutters kørsel (uden for myldretid) fra Paris, og den trækker cirka 10,5 millioner gæster hvert år.

SE OGSÅ:

Disneyland i Anaheim, der nu er døbt Disneyland Park, er den temapark, der gennem årene har haft flest gæster. Således er mere end 600 millioner besøgende gået gennem portene til eventyrlandet siden åbningen i 1955. Heraf ikke så få børn. (Foto: AP) Udland - 16. feb. 2012 - kl. 11:44 TV: Da Disneyland var nyt

3. Der er tale om en delt tredjeplads, idet Sacré Coeur-kirken på toppen af Montmartre i Paris også fik 10,5 millioner gæster sidste år. Byggeriet blev påbegyndt i 1871, og den skulle medvirke til at genoprette ro og orden i det voldsramte område efter revolutionen og Pariserkommunen.

LÆS OGSÅ:

Se også: 10 romantiske rejsemål

5. Kunstmuseet Louvre i Paris tiltrak sidste år 8,5 millioner besøgende, der blandt andet flokkes om at se både Mona Lisa og Venus de Milo. Den berømte og omdiskuterede glaspyramide ved museets indgang stod færdig i 1989.

LÆS OGSÅ:

Se også: Spis lige kage til

6. Syv millioner turister besøgte i 2011 Peterskirken i Vatikanet, der må betegnes som en af verdens helligste bygninger. Ikke så få af de store rennaissancekunstnere har præget kirken - herunder naturligvis Raphael og Michelangelo.

LÆS OGSÅ:

Se også: Den evige stad

7. Ikke så få rejsende, der har fulgt en af de mange veje til Rom, besøger Colossæum. Mere præcis 6,9 millioner årlige gæster. Her dystede gladiatorerne til døden, mens skiftende kejsere vendte tommelen op eller ned.

LÆS OGSÅ:9.Kölner Dom er ligeledes Kölns vartegn, og den gotiske katedral i den tyske storby tiltrækker årligt seks millioner gæster. Det er cirka seks gange så mange, som der bor i byen. De tog vanvittige 600 år at færdigbygge den. Men udsigten over Rhinen er nu også fantastisk.

LÆS OGSÅ: Få sex i lufthavnen

9.Lourdes er et af den katolske kirkes vigtigste valfartsteder. Den deler niendepladsen med Kölnerdomen med sine seks millioner gæster årligt. Det siges, at en 14-årig pige ved navn Barnadette Soubirous fik hele 18 visioner af Jomfru Maria netop her. Kapeller, museer, katedraler og og grotter venter de besøgende.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen