Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

For mange letpåklædte kvinder i Emiraterne

Konservative kræfter har fået nok af 'upassende klædte' kvinder i indkøbscentre og på gader. Ny lov på vej

I Dubai er der enorme shoppingcentre, men ikke alle de kvindelige handlende er klædt tækkeligt nok, mener det konservative Federal National Council. (Foto: AP)
I Dubai er der enorme shoppingcentre, men ikke alle de kvindelige handlende er klædt tækkeligt nok, mener det konservative Federal National Council. (Foto: AP)

Det er ikke kun danskere, der i stadig større tal rejser til De Forenede Arabiske Emirater med Dubai som den mest populære destination.

Det gør mange andre vesterlændinge også. Og da mange af disse ikke efter de lokales mening klæder sig passende på offentlige steder dernede, har flere grupper på internettet sat regeringen under pres for at stramme beklædningslovgivningen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Lokker med smukke stewardesser

Særligt de små kjoler, shorts og toppe, som ikke-arabiske kvinder bærer i indkøbscentrene og på gaderne vækker harme blandt de konservative kræfter i Emiraterne.

Således forsøger Federal National Council (FNC) at presse myndighederne til at gennemføre en lov, der forbyder upassende påklædning, skriver The Telegraph.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er verdens dyreste hoteller

Men som udgangspunkt mener man ikke, at de værste er turisterne, men derimod af landets udenlandske beboere, der stammer fra Vesten.

- De Forenede Arabiske Emirater er et konservativt samfund. Vi holder fast i traditionerne. Jeg taler som formand for det nationale turistråd, og vores beføjelser er begrænsede, siger Dr. Al Owais til avisen The National.

SE OGSÅ:

Se også: TV: Verdens vildeste vandrutsjebane

- Jeg støtter forslaget om en lov, men det afhænger af kabinettet, tilføjer han.

Tilhængerne af en lov mod upassende påklædning henviser til Frankrig, hvor man ifølge FNC-medlemmet Hamad Al Rahoumi 'ikke må bære slør eller tørklæde'.

LÆS OGSÅ:

Se også: Er du til stewardesseuniformer?

- Vi må også indføre love, så vi kan organisere vores dresscode her, lyder det.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen