Vildt westernshow i Nordtyskland

Cowboys og indianere kæmper mod banditter i nedlagt kalkbrud i køreafstand fra Sønderjylland

Westernshowet foregår på tysk, men er ikke svært at forstå. Det er de gode mod de onde som i en klassisk westernfilm. (Foto: Karl May-Spiele)
Westernshowet foregår på tysk, men er ikke svært at forstå. Det er de gode mod de onde som i en klassisk westernfilm. (Foto: Karl May-Spiele)

Der er dømt rygende Colts, indianere i fuldt galop, vilde cowboystunts krydret med pyrotekniske finurligheder, når sommerens udgave af Karl May-Spiele hen over sommeren kører i den nordtyske lilleby Bad Segeberg.

Karl May, der døde i 1912, er en af Tysklands bedst sælgende forfattere gennem tiderne. Og hans mange westernhistorier om apache-høvdingen Winnetou og hans hvide ven og blodsbror, Old Shatterhand, har bjergtaget generation efter generation af drenge i hele det tysksprogede område.

Scenen for Karl May-westernshowet i Bad Segeberg er sat i et gammelt kalkbrud, der danner baggrund for et stort udendørs teater.

Vilde effekter
Bad Segeberg ligger mellem Neumünster og Lübeck i Slesvig-Holsten, godt 45 minutters kørsel fra motorvejen E45. Dermed er westernshowet inden for rækkevidde for folk, der enten ferierer i Sønderjylland eller har brug for en familievenlig pause i bilferien med kurs mod Sydeuropa.

LÆS OGSÅ: Togrøvere og seksløbere i Sverige

Det vilde westernteater er en ren opvisning i special effects med stuntmen, forklædt som cowboys og indianere, der udkæmper ildkampe til både fods og på hesteryg samt eksplosioner og ild.

Årets show hedder 'Winnetou II' og bringer apachehøvdingen og hans hvide blodsbror til de amerikanske sydstater, hvor de jager den bandit, der dræbte Winnetous far og søster.

Jagter ond morder
Jagten på uslingen fører dem sydover mod Mexico, hvor de undervejs møder voodoo-præstinden Marie Laveau.

Sammen med Winnetou og Old Shatterhand rider den gamle spejder Old Death, der leder efter sin forsvundne bror.

Ud over voodoo-præstinden og dennes hjælper, Massa Bob, falder heltene også over en skjult guldmine.

En togafsporing bliver det også til i Slesvig-Holstens vilde westernshow.

Selv om showet foregår på tysk, er det kun en mindre hindring. For det er bygget op som en klassisk westernfilm uden de dybere finurligheder. Det er de gode mod de onde. Og det går hedt for sig ved den nedlagte kalkmine i Bad Segeberg.

1 af 2 'Winnetou II' hedder årets opvisning. Her er en scene fra 'Winnetou und Old Firehand', der blev opført i kalkminen i Slesvig-Holsten i 2008. (Foto: Karl May-Spiele)
2 af 2 Westernshowet foregår på tysk, men er ikke svært at forstå. Det er de gode mod de onde som i en klassisk westernfilm. (Foto: Karl May-Spiele)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen