Nu kan dit barn checke tøjbamsen ind

Undgå at dit barns tøjdyr lider samme skæbne som de tusinder, der bliver glemt i lufthavne verden over

Barnets verden kan falde helt sammen, hvis det mister sin tøjbamse. Hold derfor særligt godt øje med den på rejsen. (Foto: Colourbox.com)
Barnets verden kan falde helt sammen, hvis det mister sin tøjbamse. Hold derfor særligt godt øje med den på rejsen. (Foto: Colourbox.com)

Hver måned bliver 30 tøjdyr glemt i Londons Gatwick-lufthavn. Og der er ingen grundt til at tro, at det ikke også sker i andre lufthavne.

Og alle os, der har børn, eller blot husker hvordan det var at have en tøjbamse, en tøjelefant eller en tøjtiger, ved, at det kan være noget nær en katastrofe at miste den.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er stewardessernes tips til at rejse med børn

Ligeledes er der en vis sandsynlighed for at også eventuelle kynikere blandt læserne vil lide under tabet, da et grædende barn om bord på flyet ikke gør rejsen sjovere for nogen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Tag børnene med på storbyferie

At tøjdyret ofte bliver væk i lufthavnen skyldes naturligvis, at børnefamilier har meget at se til på en rejsedag. Og i al kaoset kan sådan en lille brun bamse meget let falde ned fra bagagevognen eller ud af en taske ved gaten.

LÆS OGSÅ:

Se også: Middelhavet for børnefamilier

Men nu har Thomson Airways, der er i familie med danske Star Tour, besluttet at gøre noget ved problemet ved at oprette en såkaldt 'teddy bear check-in'. Har får barnet lov til at 'checke tøjdyret ind' ved den samme skranke i lufthavnen, hvor også mor og far checker ind.

LÆS OGSÅ:

Se også: Sådan overlever I familiecamping

Hver bamse (eller elefant eller løve eller tiger eller ...) får et særligt boardingkort, der kan byttes til et 'Very Important Buddy'-skilt ved gaten. Hele ideen er, at barnet får mere opmærksomhed på tøjdyret, når de skal flyve.

LÆS OGSÅ:

Se også: Tip: Kør børnene helt op før flyveturen

- Som et familievenligt selskab vil vi gerne gøre et stort nummer ud af, at der er børn på vores rejser. Både på resortet og i flyet. Vi ved, at børn vil elske at checke deres legetøj ind og få VIB-skiltet som en souvenir, siger Carl Gissing fra Thomson Airways.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen