Annonce:
Annonce:

Her er Korsikas perle

Bonifacio er øens mest charmerende og smukkest beliggende by

Synet af den gamle fæstningsby på toppen af klipperne er suverænt flot fra en udflugtsbåd.
Synet af den gamle fæstningsby på toppen af klipperne er suverænt flot fra en udflugtsbåd.
Annonce:
Følg Ferie

De høje lyse kalkstensklipper rejser sig dramatisk og effektfuldt. På toppen nærmest klynger rækker af gamle huse sig fast, og set her fra havet ligger nogle af dem så yderligt, at man kan frygte, at de en dag styrter i havet.

Der skal ikke meget militærteknisk snilde til at forstå, at den højtbeliggende by har været noget nær umulig at indtage i gamle dage.

Synet af den gamle fæstningsby på toppen af klipperne er suverænt flot her fra vores udflugtsbåd, og netop en sejlads neden for de lodrette klippevægge er den perfekte måde at starte bekendtskabet med Korsikas sydligste by, Bonifacio, på.

Masser af lokalkolorit
Den gamle bydel er befæstet af høje mure på to af siderne. Turen derop kan for nogle føles lidt stejl, men i så fald kan man lade sig fragte med Le Petit Train, som er et lille turisttog på hjul.

Annonce:

LÆS OGSÅ: Korsika på godt og ondt

Vel ankommet til toppen er det en fornøjelse at gå på opdagelse i de snævre brostensbelagte gader, hvoraf hovedparten er så smalle, at de er fri for biler. Lokalkoloritten nærmest driver ned ad murene på de gamle huse, hvoraf nogle af ganske velholdte, mens andre i den grad kunne trænge til en klat maling.

En spøjs detalje er de viaduktagtige stenrør, der løber ned fra hustagene og mellem mange af husene. De stammer fra dengang, hvor byen indimellem oplevede at blive belejret. For ikke at løbe tør for vand udviklede man et system, så regnvandet blev ledt i rør fra hustagene og ned i store beholdere.

Annonce:

Stejl trappe
En anden sjov oplevelse er den særdeles stejle Aragon-trappe, der går på ydersiden af klipperne fra den gamle bydel og næsten ned til havet. Ifølge legenden blev trappen med de 187 høje trin bygget på en enkelt nat af kong Aragons tropper, så de kunne trænge ind i byen ad denne vej.

LÆS OGSÅ: Korsika - uden for sæsonen

I virkeligheden blev den benyttet af de lokale til at hente vand fra et lavtliggende bassin, og i dag er det et yndet turistadspredelse at gå op og ned ad trappen, selv om det er en temmelig strabadserende tur.

Udsigten er ikke noget at råbe hurra for på trappen, men det er den til gengæld fra flere andre steder i den gamle bydel. Her har man mod syd blandt andet et fremragende vue ud over de omkringliggende hvide klippesider, og i klart vejr kan man se helt til naboøen Sardinien. På den modsatte side er udsigten tilsvarende fremragende ned over havnen og den nye bydel.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: