Turisters flugt forværrer Grækenlands krise

Indtægter fra turismen i Grækenland faldt voldsomt i forhold til sidste år

Indtjeningen fra turismen styrtdykker i Grækenland. Således viser nye tal fra landets centralbank et fald på 44,7 procent i januar og februar i forhold til samme periode sidste år.

Middelhavslandet håber ellers på, at indtægterne fra feriegæsterne vil spille en hovedrolle i kampen for økonomisk genopretning.

Turisterhvervet beskæftiger hver femte græker i den fire millioner store arbejdsstyrke, men alene i Tyskland er antallet af rejsebestillinger til Grækenland faldet 61 procent.

Iagttagere siger, at strejker og demonstrationer under gældskrisen har skræmt mange turister væk fra landet.

Den græske økonomi er i recession for femte år i træk, og centralbanken venter et fald på fem procent i økonomien i 2012 i forbindelse med de spareplaner og nedskæringer, der er aftalt med EU og Den Internationale Valutafond (IMF) til gengæld for økonomisk støtte.

Ledigheden i Grækenland ventes at stige til 19 procent i år fra 17,7 procent sidste år.

Grækenland ventes at holde valg den 6. maj. Det er det første, siden gældskrisen eksploderede i 2009 og udløste den største økonomiske nedtur i Grækenland siden Anden Verdenskrig.

De to førende partier, det konservative Nyt Demokrati og det socialistiske Pasok, har ifølge meningsmålinger mistet opbakning fra vælgerne, fordi de støtter den spareplan, som de internationale långivere har dikteret.

Uanset hvem der vinder, så skal den nye regering acceptere at gennemføre nye besparelser svarende til 5,5 procent af bruttonationalproduktet for 2013 og 2014.

/ritzau/dpa

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere