Jan Fog: Mit Côte d'Azur

Kändis-mægleren nyder livet om bord på sin store yacht i sydfranske Beaulieu-sur-Mer

Jan Fogs hemmelige sted, Paloma Beach på Cap Ferrat. Halvøen har Frankrigs højeste ejendomspriser - et sommerhus kan koste en milliard kroner. (Privatfoto)
Jan Fogs hemmelige sted, Paloma Beach på Cap Ferrat. Halvøen har Frankrigs højeste ejendomspriser - et sommerhus kan koste en milliard kroner. (Privatfoto)

Når livet i Danmark bliver lidt for gråt sætter ejendomsmægleren Jan Fog mod Sydfrankrig. Nærmere bestemt Côte d'Azur og den lille middelhavsby Beaulieu-sur-Mer. Her vugger Fogs 61 fods yacht blidt i havnen og indbyder til afslapning under venligere himmelstrøg.

– Det var tilfældigt, at jeg havnede i Beaulieu-sur-Mer. Jeg har en båd i Danmark, men ville gerne have en større. Jeg tog til Italien for at se på en ny båd, og da den var købt, ville jeg lige sejle en tur.

– Turen var det bedste, jeg nogensinde havde prøvet, så båden endte med at blive liggende i Middelhavet. Allerede dengang havde jeg en masse venner, der havde bolig i Sydfrankrig, så jeg fandt en plads i Beaulieu-sur-Mer, der ligger mellem Nice og Monaco, fortæller Jan Fog, mens han med slet skjult stolthed i stemmen understreger, at han har den bedste bådplads i hele havnen.

LÆS OGSÅ: Anni og Eriks vilde rejseliv

For Jan Fog er en del af det tiltrækkende ved Côte d'Azur den korte rejsetid fra Danmark.

– Det tager bare to timer, og når du er der, så kan du lave alt mellem himmel og jord. Du kan tage på ski, du kan tage ud og sejle ... Der er noget at lave hele året, og normalt er der også varmt i vinterhalvåret.

I Beaulieu-sur-Mer ligger restauranten African Dream.

– Den er verdenskendt dernede – det er stedet. Her kan du risikere at møde Bono og mange andre verdensstjerner.

– Hvordan er det at møde verdensstjernerne?

– Altså, du går ikke hen og siger 'goddag'. Du sidder bare og kigger og synes, det er morsomt. De opfører sig på samme måde som os andre, så de glider naturligt ind i det hele.

– Når jeg ligger ude i min båd, og Jack Nicholson ligger ved siden af, som han har gjort i mange år, så er det også hyggeligt, fortæller Jan Fog.

Arrogante franskmænd
Klichéen om, at franskmændene er nogle arrogante rø..., er selvfølgelig er grov generalisering, men bliver du stoppet af de blå, skal du vise konduite.

LÆS OGSÅ: Kør selv - så langt kan du komme

– Hvis politiet kommer, skal du være ydmyg og gøre alt for at tale fransk. Hvis du siger, at du ikke taler deres sprog og spørger, om de ikke taler engelsk, så føler de, at du affærdiger dem med et: 'Han er bare en lille latterlig betjent, der ikke kan tale engelsk'. Men hvis du er ydmyg og sød, så er franskmændene også søde over for dig, siger Jan Fog.

1 af 2 Jan Fog (i de gule badeshorts) i sit rette element: Storsmilende i cockpittet på sin 61 fod store lystyacht. (Privatfoto)
2 af 2 Jan Fogs hemmelige sted, Paloma Beach på Cap Ferrat. Halvøen har Frankrigs højeste ejendomspriser - et sommerhus kan koste en milliard kroner. (Privatfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere