Michelinstjerner til filmstjerner

Udover at optræde på den røde løber skal filmstjernerne i Cannes også spise, men hvad spiser de så?

Mesteren himself, Alain Ducasse, inspicerer de kulinariske mesterværker. (Foto: Elektrolux PR)
Mesteren himself, Alain Ducasse, inspicerer de kulinariske mesterværker. (Foto: Elektrolux PR)

Filmfestivalen i Cannes er kendt for sit kaotiske mylder af filmstjerner, wannabees, direktører med høj cigarføring, avantgardeinstruktører, dyre biler, fester, opulente hoteller, og ikke mindste, masser af champagne og gourmetmad.

Udover at modtage gyldne palmer og se film i dusinvis, skal berømthederne og de mange folk i deres kølvand have noget at spise - men hvad og hvor?

LÆS OGSÅ:

Se også: Fetterlein er din guide på de riges legeplads

Havde hyret verdens bedste kok
Filmfestivalens hovedsponsor, Electrolux, byggede sidste år til lejligheden en gigantisk pavillon kaldet ’Agora Pavillonen’ med panoramaudsigt over vandet, et stenkast fra den berømte røde løber og filmfestivalpalæet.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er verdens ti bedste vinhoteller

Det var her, man afholdt middagen i forbindelse med åbningsceremonien på årets Cannes Filmfestival 2011. Menuen var oprindelig designet af verdens mest succesrige gourmetkok, franske Alain Ducasse, der er den kok, som nogensinde har modtaget flest michelinstjerner i sin karriere. Ducasse stod dog ikke for den egentlige tilberedning af maden, men det gjorde blandet kokken Pascal Féraud, der til dagligt styrer michelinrestauranten, Jules Verne i Paris

LÆS OGSÅ:

Se også: Cofoco rådgiver charterselskab

Celeber hummermassakre
Under chefkokken Pascal Férauds kyndige vejledning fortærede de 650 berømtheder, som bl.a. talte Robert de Niro, Woody Allen, Penelope Cruz, Johnny Deep, Jude Law og Uma Thurman, intet mindre end 350 hummere, 700 friterede zucchiniblomster og 70 kg. chokolade, m.m.

LÆS OGSÅ:

Se også: Gastronomiens Ground Zero

Pludselig allergi
- Vi har overvejet, hvordan vi fik det optimale ud af sæsonens råvarer. Og så blev vi nødt til at gennemtænke, hvordan vi kunne lave portionsanretninger, der passer til næsten 700 mennesker. En enkelt tallerken er nemt, men med 700 handler det om at finde de rigtige råvarer, fortæller Pascal Féraud, som ikke kan kom i tanke om at nogen af Hollywoodstjernerne havde nogle særlige ønsker.

LÆS OGSÅ: Grænsebyen til Provence

- Mange har dog ’allergi’ og kan derfor pludselig have særlige ønsker, ler den parisiske kok

Hele 55 kokke var involveret i forberedelsen af middagen, og hele 100 tjenere vimsede om de berømte filmfolk og deres følger.

Ja, de rige har mange glæder!

Cannes Film Festival afholdes i år fra 16. - 27. maj.

1 af 3 Robert de Niro var i topform til middagen. Blondinen til højre gjorde nok ikke humøret værre. (Foto: Electrolux PR)
2 af 3 Fuld koncentration før stjernerne ankommer. (Foto: Electrolux PR)
3 af 3 Mesteren himself, Alain Ducasse, inspicerer de kulinariske mesterværker. (Foto: Elektrolux PR)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere